Sunday, February 8, 2009

Observe, Measure, Identify

Assalamualaikum Wbt.

Captain's Log 8th February 2009...

Nuffnang bukanlah sejenis buah pinang, tapi mungkin untuk orang2 yg dah bertunang. Macam pantun ler pulak. Haku cuma nak bagitau yg haku sedang menguji keberkesanan nya.

Ketidak berkesanan Google Adsense menyebabkan haku berpaling arah. Haku kire2 balik (bukan lah maknanye haku mengira menggunakan kelkulator, hanya bace je ape stats yg google provide), utk tempoh hampir setahun memblog ni, hasil dari Google Adsense hanyalah US Dollar 3.65 bersamaan dengan Ringgit Malaysia (yg ni kene guna kalkulator) 13.14. Jumlah minimum utk pengeluaran adalah US Dollar 100. Berbanding Nuffnang hanya memerlukan Rm50 utk pengeluaran cek minimum. Maybe haku nak kene adjust Metatag la kot. (Utk mereka yg naif yg mungkin memerlukan penerangan dari org yg naif juga, metatag ialah sebijik macam Metacafe)

Namun ku punya hati, haku tidak benar2 fokus buat duit menggunakan blog. Cuma konsep Try & Error di samping semangat ingin mencoba, haku buat aje lah.

Untung sabut timbul, untung batu tenggelam, untung tahi tenggelam tenggelam timbul.

Operasi tangkap - tanda - lepas & tangkap semula ini telah pun bermula semalam dengan haku sendiri dapat melihat iklan Milo di blog haku. Seperti biasa, operasi ini tidak akan berjaya mendapat result yg sempurna jika anda tidak klik pada iklan2 yg mungkin muncul secara tiba2 di blog haku nnt.

Selamat mencoba!

1 Comment:

  1. AZREEZA said...
    wakakaka...tengah2 pokes membaca tetiba kuo lak perkataan yg bau busuk tu hehe...ampesss je hahaha....anyway moga sukses PESAL

Post a Comment