Wednesday, February 18, 2009

Hari ini, Semalam & Esok Malam.

Assalamualaikum wbt.
.
Captain's Log 17th February 2009
.
Hari ini -
Takde ape2 yg menarik sangat. Aku bangun tido pukul 2 petang, qada' tido utk 3 hari yg lepas sbb keje. Post Fantasy Football semalam sebenarnye ade problem sikit. Setiap kali haku letak gambar, space between paragraph terpaksa di adjust semula supaya jarak antaranya tidak terlalu jauh. Haku pun x paham apsal jadi cemtu sebenarnya.
.
Bangun2 tido je terus dapat panggilan dari author of the-mantra-sastra. Dia ajak haku jadi committee utk @15 Treasure Hunt akan datang. 1 May 2009 katanya. Haku setujukan aje disebabkan haku sendiri tatau hala tuju haku akan datang ni. Mungkin disebabkan haku je Mod lelaki yg ade pengalaman handle event @15 ni laa yg dia nak ajak haku kot. Tapi bile haku pikir2 balik, selama 2 tahun event Treasure Hunt @15 yg dah berlangsung aritu, haku bukan committee ke? Haku ade buat ape? Macam mane haku boleh terlupa jadi committee ni? Maybe penyakit lupa haku dah tahap kronik. Haku akan cuba kurangkan makan semut.
.
Pastu pegi makan kt Kembangan Paradiso lak, jumpa Chireo kt sana lepak lepas dia abis keje. Untuk mereka2 yg soh haku kirimkan salam, haku lupa laa nickname2 yg suruh kim salam tu. Sebab haku x catit la. Anggap sahaja kiriman salam2 anda dah disampaikan..
.
Malam pulak layan snooker kt South City Plaza dengan Matdehe. Ini adalah antara sukan wajib haku sejak 10 tahun yg lalu. Keputusan perlawanan adalah seperti post fantasy football di bawah. Siapa kt atas dialah pemenang. hahaa.
.
Balik dari snuker je terus layan series Heroes & House M.D. yg paling latest sekali. Baru abis donlod. Nak haku ceritakan dua2 series tu sekali ke? X payah laa kot, haku bukan Azwan Ali nak taip blog panjang2.
.
Hari ini juga haku terpikir utk create another blog yg akan menjadi blog khas utk certain topic. Maybe haku akan buat blog just untuk cerita pasal tempat2 makan ala2 Warung Kita, Jalan2 Carik Makan etc, cerita pasal filem2 Melayu (nak lawan blog yg masuk Kosmo tu) OR maybe blog pasal sukan ke. So xyah ler haku sumbat semua cerita dalam blog haku yg ni. Maybe akan nampak mcm organize sikit. Itu pun kalo haku ade masa laa. Nak update blog yg ni pun payah, tak gitu? Maybe jugak kalo susah2 sangat, haku buatkan aje post utk blog yg ni. (sebab lama benor x update2) kakakaa
.
Semalam -
Time haku keje, tetiba dapat mesej ni:
"Hari Rabu pukul 10pm - 12pm, bertempat di dewan Sri Petaling , akan dianjurkan perlawanan badminton sesama rakan sejenis.. Dijemput hadir" -Mesej dihantar oleh PIRATE.
.
Gile.. selepas hampir setahun x "menyemash", sukan badminton akan kembali mewarnai hidup aku. Kali terakhir main badminton pun sebab ade SKOPJE. Lepas dia masuk KPLI, mane ade main dah. Kalau ade planning2 nak main pun selepas itu, kompem tak jadi. So maybe skang ni dah ade balik sebab SKOPJE pun dah mengajar dekat2 sini aje.
.
(Pemukul lalat yg dibeli hasil dari bisnes prepaid juta2 ni akan beraksi semula malam esok, selepas setahun tersadai)
Esok malam -
Planning yg ade ialah bermain badminton seperti post yg haku tulis hari ini tentang mesej yg haku dapat semalam.
.
Mungkin jika haku juga adalah dari spesis bajewak, haku akan main futsal mix kt Gelanggang Futsal Astro start dari pkl 8 sampai kul 10, pastu terus main badminton pukul 10 sampai pukul 12. Maybe haku akan dapat anugerah Olahragawan sekali lagi selepas itu.
.

KLU: Mungkinkah kemunculan semula makhluk bajewak seperti dalam gambar itu akan berlaku pada malam esok?
.

Apa lagi nak cite? Korang pulak laa cite.

2 Comments:

  1. Anonymous said...
    suciteragung...

    salam pesal...bile nk kawen ngan chireo a.k.a epa?

    seronok gak msk blog hang niiii...
    AZREEZA said...
    awat xramai bg komen kt cni...nmpk sgt smua xminat bersukan....termasuk le haku kekeke...

Post a Comment