Tuesday, February 17, 2009

@15 EPL Managers League

Assalamualaikum wbt.

Captain's Log 16th February 2009 (Post khas utk kaki2 bola & kaki tengok bola especially EPL)

*Benda ni sepatutnye haku dah post lama dulu. 2 tahun lepas sepatutnye. Tapi skang ni kire ok jugak lah utk ditulis semula memandangkan saingan liga semakin sengit & hampir sampai ke penghujung.

Untuk mereka yg sedang blur tentang post ape yg haku tulis ni, benda ni adalah FANTASY FOOTBALL. We create a team of 11 players playing in EPL (real time), if the players play games, score goal, make any assist or just dancing on the outfield, dengan sistem pemarkahan yg ditetapkan, anda mungkin akan mendapat point. Tapi utk @15 league ni, kami menggunakan base Yahoo! Fantasy Football (antara sebabnya geng2 kitorang dah lama guna benda ni & sangat seronok). Fantasy football @15 ni juga dijalankan secara underground, unofficial & tiada apa2 sumbangan dari pihak pengurusan @15. Harap maklum.

(jika anda dapat melihat ruangan di atas ini, anda berada di lorong yg betul)

*Sebenarnye benda ni juga la yg jadi proposal haku mase haku interview MIT dulu. (MIT = pihak yg bertanggungjawab menjaga segala teknikal tentang @15. What i meant about "segala" is SEMUA SEKALI.) Buat penat je haku tulis tangan 3 muka surat, hampeh je result interview nye. Ceharam.

Okay, @15 EPL Managers League ni dah masuk tahun ke-2 dah pun. Tahun pertama (season 2007/2008) adalah try & error or percubaan di mana tiada hadiah ditawarkan kerana tiada sponsor, sekadar bermain utk kebanggaan diri sendiri, utk rekod peribadi & salah satu topik perbualan perjumpaan rakan2 chat lelaki. Akan tetapi, dengan penyertaan PERCUMA, 50 kuota team utk liga tersebut telah pantas dipenuhi oleh 50 org chatters @15. (ya betul, limit utk liga ini hanyalah 50 team sahaja).

Syarat2 pertandingan adalah sangat mudah:
  • Mempunyai nickname di @15.
  • Ada akaun Yahoo! mail.
  • Memang layan bola terutamanya EPL.
  • Akan mengaktifkan diri sepanjang musim.

Selain Just for Fun, benda ni juga:

  • Mengeratkan hubungan sesama kaki bola @15
  • Menambahkan pengetahuan mengenai EPL.
  • Supaya ada tujuan sikit laa kalo tengok EPL match kt TV tu, takde la main tengok aje.
  • Menguntungkan tokey2 Cyber Cafe - Ada sesetengah "manager" yg sanggup menghabiskan masa berjam-jam di CC semata2 nak tukar sorang player je.
  • Menambahkan KECELIKAN IT (Celik IT).
  • Dan lain2 - korang tambah laa sendiri.

So yg menariknya utk season 2008/2009 ni - ada hadiah disediakan. Chatters @15 memang ramai yg pemurah. Anda cuma perlu cadangkan sesuatu yg menarik minat mereka & mereka akan terus menunjukkan minat utk membantu. Utk tahun ini, 2 sponsor yg terlibat terdiri drpd saudara JUANZ & juga Sindiket Perkapalan The Abdul. Sepanjang season ini yg hampir memasuki 3rd quater, @15 League juga dgn pantasnye memenuhi kuota 50 team yg ditetapkan, dengan saingan sengit merebut hadiah2 berikut:

JOHAN
1 Night stay for TWO at Hotel Singgahsana PJ. (breakfast included)

Naib Johan
Dinner for TWO at Hotel Singgahsana PJ.

TEMPAT KETIGA
Hi-tea for TWO at Hotel Singgahsana PJ.

(Semua hadiah berkaitan Hotel Singgahsana ditaja oleh JUANZ)
Utk Top 10 Managers pula akan menerima TROFI BOLA BERAPI (seperti dalam gambar) yg disumbangkan oleh Sindiket Perkapalan The Abdul.
(trofi ini memang betul2 boleh mengeluarkan api)

Walopon nampak mcm cikai aje hadiah2 nye, tapi kire ok la kan drpd takde langsung. Berikut adalah sneak preview kedudukan terkini @15 EPL Managers League season 2008/2009. Anda boleh perhatikan di mana terdapat ruang utk manager2 berinteraksi sesama mereka sambil memaki hamun & mengutuk team2 lawan, saiko menyaiko & sebagainye di mana bagi kaki2 bola, inilah yg dapat mengerat tali sillaturrahim sesama mereka.

*Inilah sahaja current event @15 yg melibatkan chatters2 @15. Event2 rasmi mcm tahun2 lepas seperti bowling, futsal, treasure hunt & sebagainya; utk tahun ni, haku tatau ler lagi ade ke tak. Kalau ada pun maybe laa event2 underground anjuran chatters2 sendiri kan. Siapa yg nak organize?

Seorang mod pernah berkata, @15 bukan event management company.


Sekian majulah sukan untuk negara Malaysia berasaskan UK. Akan datang maybe ade blog khas utk membincangkan tips & komen tentang fantasy football @15 ni. (Ada siapa2 yg nak book utk 3rd season pulak?)

58 Comments:

  1. Anonymous said...
    lasep,ko ptt letak layout League tu ms minggu team aku ddk no dua..br la ramai skit awek2 tergile2 kat aku..siot la.. - ponggetz @ penang aka beruas..kakakaka
    PeXXaL said...
    Ponggets.. kalo haku letak yg minggu2 lepas punye, macam haku ni x up to date lak nnt. Terima aje kecangukan ngko tu. Dengar cite Matdehe nak buat blog khas utk tips2 bola EPL utk fantasy football.. tunggu aje ler.
    kakMayaBB said...
    PESAL,kung Kung tu u ek?harap2lah PESAL dapat hadiah dinner tu,nanti bole bagi CIO candellite diner + surprise gift..jgn lupe tau pakat ngan hotel tu,4 sure u will make her the happiest girl as she more than once wrote at @15..missed u CIO..kirim salam tunang ye PESAL..tq..w'salam
    PeXXaL said...
    kakMAYAbb, cio ni haa asik tanye2 je siapa akak ni sebenornye. Dia cakap wsalam.
    PeXXaL said...
    "jgn lupe tau pakat ngan hotel tu,4 sure u will make her the happiest girl as she more than once wrote at @15"

    Yang ni susah sikit nak paham. apa maksudnye?
    kakMayaBB said...
    Pesal,akak dulu skodeng korang je..lately bila cio nak t'fer dept,baru akak cet ngan dia n sent her orked..remember?cio penah mentioned kat kapet la,she wants a candellite diner!must be romantic!that is why i suggest to u a candellite dinner incase if u win..hehe..Pesal,one day insyaAllah,akak nak jumpa cio nak bagi gift 4 u two..maceh sebab sudi jawab msg akak..take care both of u..hope u win second place not the first k..n make cio the happiest girl!tq again n w"salam..
    kakMayaBB said...
    CIO,hai..hehe..missed u dik!sorri lupa nak tego u..i got to go now..ni pun masuk balik sebab baru ingat tak tegur u tadi..take things easy ek..bye..bye
    PeXXaL said...
    ooo.. kakMAYAbb yg bagi orked tu yer.. lupe lak. takpe2 nanti saye bagitau lt CIO..
    Anonymous said...
    orkid utk aku xde ke?? =(
    -ponggetz-
    PeXXaL said...
    Ponggetz.. ngko jauh sangat. Belum sempat sampai orkid tu kt tempat ngko, orkid pun mati.
    Anonymous said...
    miss u too kak mayabb..how r u?tq slalu ingat kt kite..take care :)ciyo
    kakMAYAbb said...
    CIO!!!hehe..how r u dik?bestnye dpt msg dari cio ni..betul2 i missed u dik.sobs sobs.cun melecunnye u dik.dah mcm nasya aziz dah bdn tu.mesti tunang u akan lebih romentik lagi..kakaka..CIO,skang ni free time akak beli pokok bunga,pas tu alih2 pasu bunga..CIO nak pokok oked tak?atau pokok lain?CIO bace novel tak?hows ur new work at cyberjaya?mesti lagi tenangkan.gd 4 u dik...nasib baik akak klik older post,kalau tak x pasan akak ur msg ni.pls answer ye..tq tq again. w'salam CIO
    Chireo said...
    fine kak maya..muehehe x de maknenye dh mcm nasha ajis muke bulat cm pinggan lg ni kak..akak br nengok gambar kite ke?wah banyak le pokok kt umah akak cam tu.pokok oked yg akak bg makin subur kt umah kite..suke jugak baca novel kak..kalo adik kite bawak lik novel pinjam kt member die layan jugak..kije baru okay la jugak kak..tenang sikit layan seme chnl kt estero tu..cume 3 bulan trening ni seksa sikit le harap basic jek..letih ulang alik ari2 dr shah alam ke cyberjaya tu..next month start trening kt bkt jalil lak..okay kak singgah jap jek ni..take care k...anything akak bg tau kt sini eh..daaa :)
    kakMAYAbb said...
    CIO,hilang dah rasa windu akak pd adiknye..hehe..dah makan?ari tu x puaslah cet kat@15 with u.rasa mcm sonok je cet ngan u cos bole type apa saja x payah fikir banyak kali.by the way,kalau dgn yr tunang,byk kali akak tukar ayat..kakaka..akak nye bahasa teruklah dik.lintang pukang.mcm u lah,akak x suka ngarang,akak suka tekan calculator.samakan!.akak pun grad DIA dari UITM tapi 20 thn lebih yg lalu.samakan!.apa lagi yg sama ek..oh ye..akak x suka naik motor..dulu first time naik dgn hubby akak,bila korner bdn akak tegak je sebab takut..lepas tu hubby akak pun takut nak bawak akak naik motor dah..kakaka..CIO,baru2 ni akak jumpa pokok oked lawa2 bunga dia. insyaAllah akak memang tingat nak bagi CIO.somehow an orked will always remind me of u..hehe..
    kakMAYAbb said...
    Pesal,dah makan?bestnye akak dpt msg dari ur tunang..hehe..akak duduk kat wngsa melawati..Pesal n Cio,apa2 nanti akak infom kat sini ye.take care n tq tq again.w'salam.
    kakMAYAbb said...
    CIO,mane ade muka u mcm pingganlah dik.cun n cute.kalau kurus sgt muka tu,nanti nampak x cerialah.tapi,Pesal pun nampak kurus..jgn tensen2 ek.aim the best 4 the future n WORK HARD 4 it!
    chireo said...
    lorhhh banyak persamaan le akak maya ngan kite cam tu.seme yg kite tulis lam chnl seme akak baca.memang kite kurang sikit kalo mengarang ni..lebih suke mengire.akak DIA gak ke..sure slalu bawak kalkulator gi memane jek kan...kite gayat naik motor..coz fobia bawak moto jatuh lam parit kt kg..akak rajin membeli oked eh skang..ade oked yg bunge die jenis wangi kak..akak ade jumpe x?kite skang if time cuti memang akak mengadap pokok2 kt halaman rumah n then melayan kucing2 kite jek..jarang kuo gi memane..maklumla tgh saving..doakan tok kite eh kak muge capai impian kite.masyehhhh
    chireo said...
    akak maya dulu uitm mane eh?shah alam ke?kite kalo ade free time br mukak tenet ni...
    kakMAYAbb said...
    Cio,memang banyak pesamaan kite dik.hehe.boleh dikatakan,setiap kali cio duty,kalau akak ada kat rumah,akak akn skodeng.itupun kdg2 berebut chnl dgn my youngest son.akak dulu DIA uitm shah alam dik.ntah x tahu plak akak oked yg wangi.slalunye akak pileh yg jenis yg jarang jumpe.nanti akak tanyakan kat nursery ye.yg bunga dia kaler hijau aritu akak jumpa cantik gak cio.akak ingat nak pegi hari jumaat ni.insyaAllah akak hantar sabtu.cio suke x pokok pisang rendang?bunga dia kaler purple.kalau suke,akak bagi anak dia nak?tingat akak memories sama keluarga kat kg setiap kali nampak pokok pisang.now dah x balik kg dah.dah x ada siapa kat rumah tu.sobs.oh skang ni cio lepak umah slalu ek?bagus2 boleh save.moga semua impian cio menjadi kenyataan dik.amin.banyak2 bedoa ek.cio selalu tido pukul berapa?mlm ni skodeng tnang ek.ekeke.cio,tunang cio suke pokok tak?tenang je kan bila kita tengok pokok2 tu.skang ni akak nak cari pokok buluh yg halus2 tu.orang kata bagus,sejuk rumah.harap2 sejuk mcm ekonlah.ekek.nite cio.take care ek.
    kakMAYAbb said...
    cio,kite lepak kat sini aje tau.akak rasa tempat ni tesorok sikit.ada privacy.kitakan low profile aje.kakaka.eh..tuan punya blog ni tahu tak kita nyorok kat sini dik?.
    cio,trening dari pukul 9 hingga 6 ek?
    heppy always dik.bye.
    chireo said...
    wah banyak le pokok kt umah akak dah eh skang ni..rajin akak membeli..mesti dh cam taman kan kt umah akak tu.anak akak yg youngest bape umo die dah eh?kite suke pokok oked yg bunge die jarang jumpe..satu lg pokok pinang tok hiasan kt umah tu..kalo letak kt sudut cantik tu...a ah la kak banyak lepak kt umah..letih drive ari2 trening dr kul 9 sampai 6..if wiken kalo nunang cuti jek br kuo ngan die..x pun kalo larat lik kije gi men futsal tok xcercise.kite jarang skodeng die chat kak..lik umah rest jap pastu terus tido..nengok tb pon leh kire bape kali..hehe op coz die tau akak lepak ngan kite kt sini..dh memang blog die..masyeh kak doakan tok kite..skang kite banyak uruskan adik kite yg masuk uitm kt segamat tu sementara die lom dapat loan lg..akak kije opis hour gak ke?
    chireo said...
    nunang kite suke gak pokok2 ni..mase duduk umah teres dulu die rajin gak menanam..skang ni dah duduk umah apartment dah susah nk menanam...
    kakMAYAbb said...
    cio,hehe.xdela banyak dik.dlm 10+ jenis.akak beli anak2 pokok je.cio tinggal dgn femilykan?parent sehat dik?mak cio suka pokok gak kan.pokok pinang tu pun akak suke.bole buat kita terkenangkan kg.nanti akak tanyakan juga pokok pinang tu.selalunye kalau x ada,boleh order dulu.
    cio,my yngest son baru 6 thn.oleh kerana mengadap chanel cartoon dari kecik,he speaks english.so kitaorang pun kena ckp english lah juga dgn dia.cio,x eloklah dik,tido lama sangat.nanti muka kembang.hehe.nanti akak bagi cio novel(one of my fv).nak muka kurus tak?kena kurangkan tido.hehe.nape x skodeng tunang ek?mesti letih sgt ni.
    kakMAYAbb said...
    yr sis uitm segamat?course apa dik?dulu zaman akak,masa mkn, pegi je dinning hall.free.skang mcmana? room mate akak kat uitm dulu, lecturer kat uitm segamat tu.x tahulah masih ada lagi or dah pindah..
    cio,pokok2 kat rumah tunang cio letak kat umah cio la ek?tunang cio tu klakar la..bila baca msg dia,rasa terhibur selalu..
    cio,bila tengah saving ni,jrg dating pun x apa.nanti bila dah kawin,hari2 dating..ekeke..
    chireo said...
    a ah kak maya kite tggl ngan family.seme alhamdulillah sehat.tu le kite suke pokok pinang cm kt taman tu tp x de lg koleksi kt umah ni.oo anak akak dah tadika le kalo cam tu..elok la tu ajo dr kecik ckp english senang dh beso nanti.letih la kak kije opis hour ulang alik drive ngadap jem jek nk ke cyber tu..balik2 dah letih.rest kejap lam kul 11 lebih dh tido..kul 6 br bangun.tu yg jarang skodeng nunang kite tu chat..tb pon x nengok sgt.kt tpt kije baru ni dh kije memang ngadap tb jek so lik umah x terasa nk nengok tb dah.hehe
    chireo said...
    yup my youngest sis uitm segamat..br masuk bulan 12 ari tu.tu skang rajin gi segamat ngan pemeli.adik kite course bisnes study kak.zaman kite pon gi dining hall gak..tp skang x de dining dah..diorg peruntukan tok makan rm4 tok sehari..if lebih kene tambah wet sendrik.member akak lecturer course pe eh?banyak pokok kt umah nunang tu dh mati kak coz umah die panas..so pasu jek die letak kt umah kite.lg pon pokok yg mati tu kite nye anak pokok kt umah ni bg kt die.nunang kite memang cam tu kak.lam chnl tu memang kije kenekan org jek..kt luo len perwatakan die.tu la kak tgh saving ni memang jarang jumpe la coz kije tpt dh len2.if jumpe pon kalo kite on the way lik kije lalu area umah die singgah makan jap pastu kite lik umah terus.skang trening harap basic jek..ari2 mkn roti bako jek kt opis tu coz dah banyak abis wet atas jalan.Anak akak bape org eh?yg sulung umo bape eh?
    kakMAYAbb said...
    cio,hehe..aah anak akak tu tadika.dtg angin dia x baik,dia boleh moonwalk dulu kebilik air or ketadika..sabar jelah akak..cio bayangkan umo akak 42 dpt baby after 11 thn rehat.my 1st boy dah 22 thn cio.beza 5 je ngan cio kan.hehe.yg 2nd girl,20 n 3rd girl 17 then yg boy 6..syukur alhamdullilah..cio pun 4 orang adik badikkan?akak dah tengok dah gmbar2 kat mply tunang cio tu.sweet2 adik2 cio.
    o kat luar pwatakan tunang cio lain ek?tapi akak rasa dia kenakan org kat cenel pun untuk lariskan bisnes je kan.akak doakan cio n tunang bahagia n kekal hingga akhir hayat.gadoh2 tu nomal lah kan.tapi yg penting kena jaga hati n setia..so far tunang cio tu very intelligent n full with ideas.kalau kena provoke,mmg dia kenakan org tu balik kan?
    esok,akak nak beli pokok orked pelik sikit + pokok pinang.apa2 akak bitau mlm esok ek.bunga orked kaler hijau cio penah tengok tak?akak pertama kali tengok hari tu.kaler bunga sama dgn daun.pelik tak?ke tak.nite dik.take care.kirim salam tunang incase dia x bace.
    kakMAYAbb said...
    cio,kwn akak yg jd lecturer kat uitm segamat tu dulu ambik DIA gak.ada 3 orang yg jd lecturer.after DIA diorang ambik ADIA n then buat master kat UK balik jd lecturer.under MARA kalau x silap.mesti diaorang dah besar pangkat ni at school of acc.tu..nanti kalau ada rezeki ,suruh adik cio tu belajar sampai master n then balik pun boleh jd lecturer..tp result kena baguslah dik..
    aah ye cio,kalau dah hari2 tengok tv,balik rumah mesti x larat nak tengok tv dah..keja mcm cio ni akak rasa x boleh perut kosong dik..nanti angin naik ke kepala n mudah sakit kepala..untuk elak selsema n bagi tenaga,cuba cio mkn vykmin..
    kakMAYAbb said...
    pokok pinang yg cio suke tu,yg batang dia kaler merah tu ek? mmg cantik tu..lagi2 kalau dia dah rimbun.selalu orang tanam kat atas tanahkan or dalam pasu besar yg mcm tempayan besar tu ke..akak pun suke pokok tu..ok dik.c u at night.
    kakMAYAbb said...
    cio,esok akak hntr sip pagi ek.then pass kat yr tunang.
    chireo said...
    lorhhh jarak jejauh eh anak akak..tp dh leh dapat menantu dah coz yg pes dah beso dah...a ah kite pon 4 adik badik jek kak..a ah kak perwatakan tunang kite len dr kt chnl..akak pon paham kan kt chnl tok lariskan bisnes..amin moga dimakbulkan doa akak tok kite tu..tu le die memang banyak jek idea ..ade jek mende nk wat..pokok orkid yg munge kaler ijo akak bg petang td kite dh amik dah pas lik kenduri td..nunang kite soh gi opis amik..maceh eh kak..suburnye pokok munge orkid tu..pes time nengok munge kaler ijo.
    chireo said...
    tu la kak maya harap2 my youngest sister tu berjaya lam study die..skang ni memang soh die score jek..tp x tau le cam ne..br pes sem x exam lg..tu le pasal kak..kite lik umah jarang mukak tb..slalu balik naik atas rest lam bilik jek.kite makan roti bako jek kak time lunch skang ni..leh jimat sikit.petang lik umah kalo x keletihan br kite makan pe yg ade kt umah..a ah pokok pinang tu yg batang kaler merah tu..kalo tanam lam pasu beso letak kt sudut halaman umah cantik tu..
    chireo said...
    akak dtg anto kt opis ke pg td?kite semalam ngan ari ni bz sikit tolong mejelis kawen anak member mak kite..masyeh eh kak..susah2 jek..
    kakMAYAbb said...
    cio,sama2 dik.beg kertas biru sebelah pokok bunga dpt ek?cuma terkilan sebab x ada gift 4 yr tunang.adeh..x tahu nak bagi apalah.bkn x nak bagi..aah,yr tunang ada sebut cio ada function last night.tolong majlis org ek dik.nanti when yr own wedding.senang..o.. pesal suruh ambik mlm tadi jugak ek.dia ada mentioned masa akak chat sekejap kat channel nak suruh u dtg ambik.ekek.nanti tlg sampaikan salam akak kat kacaoi ek kata timakaseh kat dia ye..
    kakMAYAbb said...
    pokok pinang tu dik,besar sgtlah plastik anak pokok dia.tapi memamg cantik dik.kena beli pasu besar dulu,baru beli anak pokok.boleh terus tanam aje.
    cio,jgn selalu biar perut kosong.roti bakar tiap2 hari boleh ke?kalau ada gastrik nanti susah.kalau rajin bawa bekal lah dik.sebelum tido tu,masak nasi dlm rice cooker.pagi tu,goreng telo ke,buat sambal ke.goreng nasi ke.campak2 je dlm kuali tu,janji lapa.ekek.masak ni kena practice selalu dik.practice make perfect.hehe..take care n be heppy always..
    kakMAYAbb said...
    cio..oo..cio,sihat dik?bussy n letih ek..akak nk minta maaf eh sebab akak ada tanya ur tunang ada 'orang'merujak ke?kat msg akak kat 'bila lelaki membebel..akak saje nak cheer up keadaan je..maaf ye kalau cio x suke..jgn marah..im sorri k.
    chireo said...
    kak maya x de la marah..kite bz sikit lately ni..my internet problem skang ni..ni pon gune tenet kt opis ni reply msg akak.lik kije stay jap ni...nanti kite sambung reply lg eh kak kalo internet kite dh okay..take care..muah2
    Anonymous said...
    cio.hehe.sihat ke dik?o..x pelah.nanti bile2 dah ok kite borak lagi k.ari ni akak sibuk pack kan candies utk myson bawa ke tadika esok..80 pack..sok dia nak celebrate birthday dia kat tadika..hehe..ok dik..take care..eppy always..kirim salam tuan blog eh..muah2.bye.
    cio suka x yg gift kaler oren tu?
    kakMAYAbb said...
    cio.cuti 3 hari ek?nak buat ape?trening dah abis?skang keje kat mana,cj or bj?keje sip or x?novel2 tu dah habis bace?
    cio.yr tunang suke x baju kaler oren?kalau nak match dgn kain u tu,kaler light or dark brown ok x?
    chireo said...
    kak maya...internet kite dh okay..rupenye wayar fon kite terbakar kene sambar kilat..thats why x leh nk connect..eh besday anak akak eh..wish hepi belated besday eh kt die...
    chireo said...
    dept baru ni x de internet sorang satu cm kije mod dulu..if nk bukak internet ade due pc jek leh gune..tp kite dak baru x bani nk gune lg..skang ni br 2 ari start kije kt bj...x abis lg blajo patern seme chnl..if akak nk dtg bj bg tau le eh..kite kt bj.pas abis trening senior cakap dh start sip kene sebulan kt cj then sebulan kt bj..
    chireo said...
    kite reply msg akak yg atas tu gune internet kt opis mod..skang internet kt umah dh okay leh le reply..masyeh eh seme yg akak bg tu..novel satu tu kite br baca semalam..dr kul 1 lebih sampai kul 6 pg kite baca..abis satu buku..cm ade kene mengena sikit ngan life kite cite tu.3 ari ni kite rest kt umah jek..lately ni kite x cukup rest..letih sgt rase..esok ade kenduri kt perak pon x gi..x larat..td kuo mkn ngan tunang jek die dtg umah amik bawak gi makan.die x kisah ken kaler pe pon kak..janji yg sesuai ngan kulit die la..maklumla kulit sawo matang..ekekeke
    kakMAYAbb said...
    cio,alhamdullilah tenet dah ok ek..tenet rumah akak ni pun rosak gak ari tu kena petir n kilat kuat..nasib baiklah ada tukang repair komputer dlm rumah ni..hehe..
    o..skang cio keje kat bj la..keje sip ke dik?lagi senang ke keje skang ni?x payah nak layan kerenah cetes ek..akak memang kalau boleh nak jumpa cio..macamanalah agaknye orangnye yang berjaya menambat hati yr tunang ni ek..hehe..n macamanalah pulak rupa lelaki yg cio ingin jadikan husband nanti..ekeke..anyway..moga impian u all bedua menjadi kenyataan soon..amin..
    kakMAYAbb said...
    cio dah bace novel yg jauh tu ke..novel tu yg first akak bace. akak suka gaya penulisan aisya sofea..tapi ada jugak buku dia yg akak x berapa suka...novel yg lagi satu tu klakar juga kan..betul lah orang kata ek..kalau x ada duit cinta boleh melayang..hehe..tapi apa jua kesusahan yg menimpa, kalau true love tu..pasti cinta itu akan bertahan jugak..betul tak dik..kena banyak sabar n saling memberi semangat to each other..tapi orang lelaki ni akhirnya kata dia jugak yg dia pakai walau beria kita beri pandangan tentang sesuatu tu kan?memang diaorang ni ego n degil kan..hehe..
    kakMAYAbb said...
    cio,kain oren tu datangnye dari afganistan tu dik..kalau cio buat baju kurung lama2 labuh2 tu cantik ek..memang hari tu akak nak bagi yr tunang sekali shirt yg match dgn kain oren tu..tapi x kesampaian ..adeh..nanti kalau tersampainye shirt tu pada bila2 la..sile letak gambar u 2 wearing them dlm multiply pesal bole x..hehe..ok bye dik..salam buat tuan blog gak..
    chireo said...
    tu le kak..sensitif la tenet ni..if x cabut wayar dr plug mudah jek nk kene sambar kilat..anak akak pandai repair eh..a ah skang ni kije kt bj..opis hour kak dr kul 9 sampai kul 6...masyeh kak doakan tok kite..if u drop by kt bj..bg le tau eh..muleh gak jumpe akak..
    chireo said...
    a ah dh baca novel yg kulit die kaler pink...yg satu lg kite lom baca lg kak..tu la skang ni kene le bertahan kan..if x leh bertahan ngan seme dugaan memang susah le nk pertahankan the true love...
    chireo said...
    akak dpt dr mane ken tu eh?akak gi sane ke..insyallah kak if kalo dh siap tempah kite leh tunjuk kt akak gambo kite kai baju tu..skang ni seme baju kite dah x muat..baju kite beso2 dh jd skang..tension jek coz nk gi function kene kai baju adek kite yg sesuai...skang nk tempah baju pon leh tahan gak rege die..tu yg kdg2 lambat nk gi tempah nye...kije skang okay gak le coz kite wat kije kite jek..then abis kije balik umah x yah pikir2 dah..so terasa cam kehidupan baru jek skang ni..munge orkid akak bg tu memang santek..kite letak kt luo tingkap bilik kite..sape2 dtg umah mesti tego cakap santek..dr gate umah dh nampak...coz munge die rimbun..abah kite cakap kalo ade 2 3 pokok lg kompem lg santek..br nampak cam bilik anak dara..ekekeke
    kakMAYAbb said...
    cio.hehe.dah makan?ari ni masak lauk pe?akak masak lauk ayam paprik dgn ikan cecaru kukus..
    aah cio,anak akak yg sulong ni bolehlah repair komputer sikit2..dpt dah merasa dia belanja cikencop hasil repair2 komputer ni..hehe..ala..kadang2 repair laptop kawan2 kat u dia tu je..
    o..oklah tu dik..keje x sip kan.jaga kesihatan ye dik..jgn asyik mkn roti bakar aje..hehe..
    akak memang plan nak datang bj, tapi tak tahulah bile..ari tu pun mintak tlg my son yg hantarkan..hehe..
    kakMAYAbb said...
    cio.byk ke dugaan masa tunang ni dik?skang ni akak tengok kdg2 pompuan yg lebih2 mengada ngada n gedik..dah tahu laki or tunang orang pun selamba ngurat..adeh..tapi it takes two to tango gak kan..hubby akak sampai tukar no phone sebab kena kacau..alhamdullillah so far so gdlah..akan datang x tahulah akak..harap2 u two dapat pertahankan your love lah..its all up to u two..moga kekal keakhir hayat ek..kalau nak bahagia both kena setialah..tapi akak percaya pada true love..hehe..true love rules..
    kakMAYAbb said...
    cio.kain tu kwn akak bagi masa dia gi buat filem kat afganistan dulu..teka filem ape..hehe..nanti tunjuk ek gambar u two..bile2lah..hehe..aah..kalau tempah baju tempat yg mahal ni,lain je rasa bila pakainyekan..cantik cuttingnye n nampak lebih slim..lebih gojes..tapi duit tempahnye pun lebih gak..ekeke..
    cio.pokok oked yg mcm akak bagi cio tu dah x ada dah..nyesal x beli banyak ari tu dik..skang yg ada yg kecik2 n yg kurus2 aje..nantilah kalau ada akak bagi lagi ek..akak memang nak kumpul pokok orkid..ekeke..cio,yr tunang suke ke pokok duit2..pokok tu senang nak jage kan..ok lah dik..nite ek..take care..c u soon..
    chireo said...
    kite ari ni kuo gi beli alat tulis ngan tunang..coz ije dept baru ni kene lak gune pen ngan liquid seme..makan kt luo jek..parents kite pon x de kt umah gi kenduri kt perak..adik badik kite yg len kije..wahh senang le akak anak dh beso..pas trening nanti dh blajo seme chnl br masuk sip kak.tp skang kene berjimat gak le kak..pepaham jek le bile kije gaji basic jek.mase tunang ni kak kene pikir positif kak..yg tu yg kite amalkan.janji kite ngan nunang kite trust each others..so anything happen kitaorg bawak berbincang.so far setakat ni okay la kite ngan nunang.x de pape masalah..die layan kite ngan baik sgt.if ada yg x puas ati ke pe kitaorg akan berbincang..kite br start sikit baca novel yg satu lg.eh akak ada email x?
    chireo said...
    kawan akak pengarah filem ke kak.filem pe yg die wat eh..tu le kite if kalo setakat ken bese2 jek memang anto tempah yg murah2..if ken yg lembik2 cm chiffon ke terpaksa anto ke butik..if anto tempat bese diorg x pandai nk wat..kang x pasal rusak jek ken tu..tu yg bile nk anto tempah satu baju kt butik amik mase berbulan gak nk kumpul wet tok tempah baju..akak slalu tempah baju kat ne eh?lorhhh dh abis ke pokok orked tu..abah kite siap cakap lg gumuknye pokok pked akak bg tu..pakai baja pe.my tunang memang suke pokok wet2 yg org cine slalu tanam tu..berkilat jek daun die kan.
    kakMAYAbb said...
    cio.hehe.adeh..ari ni akak rasa penat sgt.jalan2 cari mkn.hehe..baguslah dik,kalau both of u trust each other..harap2 sampai bila2 pun begitu..susah ek kalau x trust..buat apa or pegi mana pun x best..both of u are very matured pun kan..so should not be any problem..u all can think wisely..akak doakan yg baik je untuk u all..amin.n dimurahkan rezeki boleh cepat hidup bersama..amin..
    kakMAYAbb said...
    cio.ari ni ujan je kan..akak nak pegi nursery pun x sempat..cio penah pegi nursery kat sg buloh x?aah dik..pokok duit2 tu kalau kite rajin kan boleh tanam ikut design kite suke..pokok tu senang idupkan..daun dia dahlah bekilat,pastu tebalkan.agaknye tu pasal dinamakan duit2..
    cio.aahlah nampak cio dah kurus,baju pun dah nampak besar2..bestkan dik,bdn kecik2 ni..akak sejak beranak yg 4 ni..adeh..dah kembang sangat dah..baju pun akak malas nak tempah dah.beli yg dah siap je..
    cio.jgn lupe slawat atas junjungan nabi kite sekurang2 100x tiap hari ye dik..akak nak ingatkan diri akak n adik2 akak..nite dik..take care..be eppy..salam untuk yr tunang k..n yr family 2..hehe..bye
    kakMAYAbb said...
    adeh dik..ni baru free sikit..smalam diaorang asyik berebut komputer ni nak main game..hehe..parents adik dah balik dari Perak?rindu yr little sis ek?akak dulu masa anak2 akak baru masuk metrik.akak selalu nangis..adik akak kata kl banjir..hehe..
    cio.akak ingat nak datang bj lah..tapi x tahu bile la..either fiday or this sat..or maybe ask my son for help..ekeke..tiba2 rasa segan nak jumpe u all pulak..
    skang cio dah keje kat ngan tunang la ek?tapi x satu dept je kan..ekeke..apa rasa ye..lagi interesting?pandang or jeling dari jauh je..eh itu pun kalau satu floor la..ekeke..
    kakMAYAbb said...
    cio.email akak ek..MayaBB17@yahoo.com..friday jumpa cio leh?or maybe some other day..hehe..
    cio.tadi kat@15 akak terbaca yr tunang mentioned cio jadi bidan anak2 kucing?bebi's?
    kakMAYAbb said...
    cio o cio..sibuk sangat ek dik..takpelah..yr intenet kat rumah problem lagi ke?..
    pagi semalam nampak u marah somebody kat @15..tapi baru nak ambik phone cio dah out dah..marah sape tu?..akak baru je dpt jenguk tv..x tahu cita ape2..hehe..skang akak pun bz gak dik.lepas2 ni pun lagi bz kot.that's why i want to c u if possible this friday or sat..kalau dapat jumpa sekali pun jadilah..ekeke..
    pls reply ek dik.bye.

Post a Comment