Thursday, February 19, 2009

Mission Accomplished

Assalamualaikum Wbt.

.

Captain's Log 19th February 2009 (Misi memakan burger Oblong telah tercapai selepas 2 hari kempunan nak beli)

.

Sebenarnye haku bukanlah fanatik or hardcore makan burger sangat. Tapi setiap Tahun Baru Cina, ade prosperity burger kt McD, memang haku akan beli. Tapi tahun ni aku kurang beli Prosperity burger sebab harga satu set meal nak dekat RM20!. Sama harga mcm haku makan nasik putih + ikan kembung masak pedas + tomyam ayam + kangkung belacan + telur dadar + air sirap. So adakah berbaloi utk haku mengorbankan duit haku semata2 utk memakan sekeping burger prosperity + kentang goreng + air oren berkarbonat ?

.

Atas sebab lain pulak, McD tu Israel. X kira laa dia sumbang seposen ke 2 posen ke. Janji haku dapat mengurangkan jumlah duit diorang nak beli peluru2 penembus tubuh org Islam. (Walopon haku sedar maybe sistem Windows yg haku pakai ni ade kene mengena dengan Israel gak). Boikot sikit pun kire boikot gak kan.

.

So, utk melampiaskan nafsu makan burger haku tu, ditambah pulak dengan cite mamat ni yg kata Oblong burger tu mcm burger prosperity & adalah produk tempatan; haku berasa perlu utk haku menyuapkan secebis burger tersebut di mulut ku, akan ku kunyah perlahan2 dengan penuh nikmat sambil mendengar alunan muzik Butterfingers (Mati Hidup Kembali). Daripada ape yg haku penah dengar pulak, Oblong burger ni kirenye mcm produk tempatan mcm brand Ramly, Purnama burger, Otai burger; cuma yg ni kire latest laa yg bernama Oblong.

.

Selepas berhempas pulas selama 2 hari (2 hari yg lepas, setiap kali haku pegi je gerai tu, dia dah tutup), akhirnya burger tersebut berjaya dibeli dengan jayanya masa balik dari kerja tadi. Ternyata haku menjadi pelanggan pertama gerai burger tersebut. Kali ni haku x cuba utk memanggil brader tu "abang" untuk mengelakkan konflik pemikiran yg berlaku di entry sebelum ini.

.

Haku cuma cakap,"Burger Oblong Daging 1!"

.

- Harga seketul burger oblong daging cuma RM3.50 ... Jauh lebih murah drpd burger prosperity McD. Kenapa bayar lebih ?

.

Nikmati lah gambar2 di pasar... eh silap, di bawah.

.

(pandangan depan: Perhatikan sos2 black pepper yg melimpah ruah di samping letusan mayonis di celah2 timun itu)

.

(Pandangan corner: Cebisan bawang besar jugak tidak segan silu menunjukkan dirinya)

.

Korang cium bau aje lah ye... tapi bau yg ade pun bau skrin monitor korang aje lah. 

.

Hint: Lokasi Gerai Burger ini adalah di depan Apartment Cemara Equin Park. Jarak dari rumah haku = 2 pelaung sahaja.

.

(Gambar X-Ray yg diambil menggunakan senapang elektron ke atas perut haku selepas proses Suap-Telan-Hadam berlaku)

.

p/s: Aku kembali berasa lapar bila mana post ini sedang ditulis.

.

47 Comments:

  1. ponggetz said...
    weh,kebetulan smlm pn aku br beli oblong ni.. first time aku jumpe sbnrnye..btl2 kat dpn apartment aku ddk. mmg sedap..ditmbah plak dimasak n ada air tangan anak mami penang..perghh..

    p/s: harap2 anak mami tu xguna2 kan aku..anak nak anak aku putih2 woo..kakakaka
    ponggetz said...
    p/s: harap2 anak mami tu xguna2 kan aku..aku nak bakal anak2 aku putih2 woo..kakakaka
    PeXXaL said...
    Ponggetz.. masyuk gak kan? Tapi kemasyukan burger tersebut masih bergantung kepada skill tukang masak jugak laaa
    ponggetz said...
    air tgn anak mami bez woo..ko tgh online ke weh??xkeje?
    Anonymous said...
    suciteragung

    salam pesal...

    oOowh mcm tu rupenye burger oblong niiii...
    asal usul dtg dari mana?
    memang org melyu punyeeee resipi ke?

    juraaaaaaaaaaaaaa....miss uuuuuuuu like crazzzzzzzzzyyyyyyyy....
    zura di mana? zura di siniiiii said...
    mishyu more suciiiiiiiiiii heh ;)
    Anonymous said...
    suciteragung..

    juraaaaa..cube tngok blog hang...
    oOowhhhh..umur hang 26 thn ekkkk?
    selalu klentong kat kapet je...hahahahaha
    aiyeeeeeemmmmm soriiiiiii
    Anonymous said...
    suciteragung..

    juraaaaa..cube tngok blog hang...
    oOowhhhh..umur hang 26 thn ekkkk?
    selalu klentong kat kapet je...hahahahaha
    aiyeeeeeemmmmm soriiiiiii
    Anonymous said...
    mana jura...??? asal haku ada jer musti jura ade..mcm ade kimia lak..kui..kui
    Anonymous said...
    sowi boye..ape2 pon idup berger OBLONG..made in m'sia..kui...kui
    Anonymous said...
    suciteragung..
    jura..pkl 10 kang jgn lupe buat keta brhias tuk aku,k..
    Anonymous said...
    suciteragung

    juraaaa..sampai ati hang ekkkk...?sobsob...sediiiiiiihhhhhhhhh
    PeXXaL said...
    Ponggets.. haku tgh keje laa skang.. tu pasal takleh bukak Shoutmix tu.. dah kene block kt opis haku.

    Salam Suciteragung. try je search burger oblong kt Google. produk Batu Gajah. haha

    oit Anonymous, siapa kau?
    Anonymous said...
    suciteragung...

    juraaaaa...cepatlahhhh weyh!3 minit aku tunggu keta brhias aku...sobsobs...

    mcm mana nk join blog hang eyh?
    i need space said...
    sorry guys... blog aku ditutup buat sementara waktu utk tujuan penyelenggaraan.. heh
    Anonymous said...
    pesal...ko buat haku teringin gak..huhu..mass
    Anonymous said...
    suciteragung

    juraaaaaa..mana keta brhias tuk akuuuuuuuu...sediiiiihhhhhhhnyeeee
    PeXXaL said...
    Masnieyta.. meh datang area rumah haku.. kompem ade pnye burger Oblong.. hahaa
    Anonymous said...
    suciteragung

    aku skang tngh tekun skodeng kape @15...aku tetap tungggggguuuuu keta brhias akuuuu...

    jura..minta no.HP?hang bleh detect my number by nickname,kan?
    pleasssssssssssssseeeeeeeeeee...
    love u..muwaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh
    Anonymous said...
    woittt pesal..bila mau men boling..kata hang terer..!!

    hamid_gurukul
    PeXXaL said...
    Hamid_gurukul,

    Malam ni haku dah ade plan lain ler..
    AZREEZA said...
    hmmmm.....Pesal ni ngidam beger ngalahkan org peknen...seb bek dpt gak, kalo x tatau la cmne...hehe..

    ...hr ni haku buat kerabu pucuk selom...lg sedap dr beger oblong tu muahahaha...
    Anonymous said...
    adoyai pesal..

    plan ape lagi tu..tu musti men snuker kat south plaza..!!

    ok beb..set satu time bila leh berentap..!

    hamid_gurukul
    PeXXaL said...
    AZREEZA.. bukan mengidam laa.. haku cuma nak merasa aje & nak bagi perut haku kenyang aje. Lagi pun dekat sangat dengan rumah haku gerai burger nye.. hahaa

    Hamid_Gurukul.. aah itulah plan nye.
    Anonymous said...
    agak dah..!!
    xpe ler malam kang haku jer pi sane rentap snooker ngan kowang..lame tak nengok dehe beraksi..muehehee

    hamid_gurukul
    AZREEZA said...
    ..ye la...kalau dh ramai yg kata sedap mesti nk try rasa gak kan....hrp2 rasa beger tu menten la smpai bebila...makin sedap bkn makin ampehh hehe...

    Agak2 ngko la Pesal, kalau rasa beger tu dh kurengg....ngko berani x nak bgtau/komplen kt brader tu...Haku just tnya je...
    PeXXaL said...
    AZREEZA.. kalo dah burger tu.. rase burger aje laa.. kecuali kalo skill masaknye jenis x cukup masak. Roti x cukup panas ke.. haa kalo cemtu baru x sedap.

    Hamid_Gurukul... haku dengan maikelOwan je kot malam ni. Dehe takde, keje.
    AZREEZA said...
    Pesal, sape budak yg tmpal koyok tu ekk....haku rasa mcm kenal je...agaknya la kalau haku xsalah org la....gmbo kecik sgt, xbaper nk pasan...
    Anonymous said...
    pesal..

    kul berapa weii nko start men..!!

    hamid_gurukul
    Anonymous said...
    suciteragung

    jura check email kat astro...
    muehehehehehe....
    Anonymous said...
    pexxal..dap nye beger tuh..!!!nk jugak..tp jauh ngat dr ttdi nk ke sane ha.. ~aira..
    kakjahku said...
    agak2..bila le nak ada bege aoblong nih kat area penang plak..ke dah ada??
    FiQ OnLinE said...
    JOM SAHUT CABARAN "TOP SUPERB BLOGGER" DENGAN MEMENANGI HADIAH BERNILAI RM 600 tanpa keluarkan WANG ? APA TUNGGU LAGI.
    JOM SERTAI CABARAN TOP SUPERB BLOGGER di http://www.fiq-life.blogspot.com .
    PENDAFTARAN PERCUMA @ FREE SAHAJA..
    JOM SAHUT CABARAN INI!!!

    CARA MENDAFTAR :


    Anda perlu menghantar email kepada fiq.life@yahoo.com di sertakan dengan :



    Nama :
    URL Blog :
    Alamat :
    Umur :
    Jantina :



    Tarikh tutup penyertaan pada 15 March 2009.


    * Di harap maklumat lengkap ini memudahkan pihak Fiq Online menghantar HADIAH kepada anda.
    Anonymous said...
    suciteragung

    baru aku tringat...
    tadi masa aku tngh mkn...sambil2 skodeng kapet @15...ade lak s'org chatters ni send MMSX ngan bf dia...nigger...

    pastu...rase nk tersembur nasi briyani yg aku mkn baca msj jura ngan pesal...hahahahahah...

    kesiiiaaaaaaaaaannnn nurulmmc tuuuu..kikikik
    PeXXaL said...
    MsAira.. burger ni kt mane2 pun ade rase nye.. kene pandai carik gerai burger yg ade jual oblong ler.. huhuhuk

    kakJahku.. dah ade laa. Mesti ade 1 Malaysia pnye.. tanye Ponggets tu.

    FiQ_Online- Nanti haku pikirkan.

    Suciteragung- ko pun makan nasik beriyani tadi ye. Sama la kitorang pun.
    AZREEZA said...
    haku ingatkan beger oblong je leh tapau....reply mesejpun leh tapau gak.....hehehe...bagus Pesal ni....pandai jimat space hikhik...
    PeXXaL said...
    AZREEZA.. utk pertanyaan ngko yg sebelum nye tadi- tu bukan KOYOK ler.. tu daun SAT tu, haku nak berlagak yg haku ade daun SAT di antara rakan2 yg bermain tu.
    zahiera24 said...
    perrrgggghhhhhhhhh...
    mengancam gilerz beger neyh...
    Anonymous said...
    suciteragung..

    juraaaaaaa...mana no.HP hang?
    email aku pong mung x balas...sobsob
    Anonymous said...
    suciteragung

    nantikan lakonan pertama heliza,filem syurga cinta yg akan d'tayangkan pd 21.mei nanti..insya-Allah.

    pastinya filem ni akan memberikan kite pengetahuan/pengajaran dlm perhubungan/pergaulan.

    sila log in:www/heliza.com/blog
    AZREEZA said...
    wehhh....pejal senyum sokmo pon jd hero pe....pilem Momok The Movie..Nabilpun ada gak. Haku xsabo nk tgk ni hehe...Pastikan kemunculan pejal di layar perak...Moga pejal terus sukses..

    Senyum sokmo 4ever
    Anonymous said...
    agak2 kt rasta ade x ha..tu yg plg dkt..tp dap nye..!!!tang mayo tu x leh tahan!cm gunung brapi..~aira..
    Anonymous said...
    Memang di tunggu burger ni tiap2 tahun..my favourite burger dari segala burger mungkin sebab black pepper sauce dia kan..mmmmm..lazat nye Pesal!
    PeXXaL said...
    Anonymous - burger oblong ni tak payah tunggu tiap2 tahun mcm prosperity mcd tu.. tiap2 hari ade.

    msAira- Chow rasta jual jeruk ade laaa..

    AZreeza- ooo Faizal AF4 dah berlakon dah ke? dia still MENYANYI SAMBIL SENGIH ke?

    Suciteragung- oo Heliza pun ade blog ke?
    AZREEZA said...
    kakaka Pesal....ampehh je ngko ni...dh tagline pejal tu senyum sokmo...so dia sengih je la xkira la lagu jiwang ke lagu rock hehehe...
    no life said...
    cehhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    Ezine Enterprises said...
    yeah,teruskan makan oblong kome.sokong produk kite!

Post a Comment