Friday, March 27, 2009

Teng Ka Yu !

Assalamualaikum wbt.

.

Captain's Log 26th March 2008.

.

24th yg lepas, besday haku. 29 tahun yg lepas haku dilahirkan. Haku tatau laa cemane rupe haku mase lahir. Mungkin time tu takde letrik lagi kot rumah haku. Rumah kampung. Sebab TV paling lama kt rumah haku pun, arwah bapak haku beli tahun 1985, kalo x silap laa. Dan time tu khidmat bateri lori masih digunakan. Haku cuma pernah tengok gambo haku mase kecik2 umor setahun, mmg gemuk gak ler. Tatau ler haku makan ape time tu. Tapi gambar tu dah hilang. Ntah ke mane.

.

Disebabkan background haku tu, so memang jangan harap laa nak ade sambutan2 besday ni. Dan disebabkan itu jugaklah haku kurang ingat besday2 org ni. Haku pernah terbace dalam satu buku motivasi, salah satu cara nak keep relationship sesama manusia, cuba ingat besday org, tapi ntah kenapa haku susah nak ingat. Berbalik kepada tadi, maybe disebabkan background famili haku la kot.

.

Sebagai contoh laa, katakan sesetengah famili, adik beradik berpelukan bile dah lama x jumpa, peluk mak bapak semua. Tapi bukan famili haku. Dulu2 cuba laa peluk adik beradik ke, mak bapak haku ke.. mesti keluar ayat ni, "ko dah buang tebiat?".. hahaa

.

Tapi skang ni ade laa jugak sambutan2 besday di kalangan famili haku, maybe disebabkan peredaran masa. (Mcm laa haku idup dah lama sangat kan)

.

So, utk besday haku bebaru ni, nak ucapkan time kasih kepada semua yg antar SMS x putus2 ucap eppy besday. Time tu haku kt meja snuker aje. So, konsentrasi membalas mesej agak kurang disebabkan komitmen "menunjul" bola. Mesej2 berbentuk sms & mms anda, haku simpan aje x delete pun.  kepada yg bagi hadiah2 ikhlas tu, time kasih jugak diucapkan. Hadiah2 tu haku simpan laa.. ade jugak yg haku x dapat simpan lama hadiah tu (sebab dalam bentuk makanan, simpan sekejap aje dalam perut). Thanks to all!

.

Gambar kt atas tu satu2 nye kek besday haku utk kali ni. Alhamdullilah ade jugak kek. Acara sambutan penuh tangisan itu dilakukan di Restoren Ajimal ketika waktu supper haku bersama sebahagian anggota tegar D Abdul. Utk lebih cerita boleh klik sini.

.

p/s: Lilin kek ade 3, 2 panjang 1 pendek sikit. 1 batang mewakili 10 tahun. (Bagitau awal2 sebelum org tanye. Bila umor dekat2 30 ni, kene berkira sikit bab2 umur. hahaa)

...

19 Comments:

  1. AbdulWaheeD said...
    wakakakakakaka....
    kucinsiam said...
    salam..

    29=BOY

    30=MAN


    oooooo BOY lagiiiiii...

    hikhik...


    sama sama PESAL..
    kakMayee said...
    Happy belated birthday PEXXAL..May all your dreams come true..
    SwapNAVY said...
    Happy birthday...boy=masih belum tua lagi...ahakz..anyway kawan2 mendoakan ko bahagia
    Anonymous said...
    Yourdbest said...
    Happy Belated Birthday PESAL. Semoga sisa-sisa hidupmu sentiasa di berkati ALLAH S.W.T
    PeXXaL said...
    Thank you all!
    AbdulWaheeD said...
    thank you je ke..
    haku x puas hati lg ni wei hekhek
    Anonymous said...
    salam pesal & semuaaaa..

    happy belated b'day...

    hmmmm...
    2 minggu lepas aku tngok prog.bolos kat ch@15 around 12 tnghari...

    mule2 tu aku x berapa sgt tngok kapet...sbb seronok tngok gelagat kump.hak tui & zizan..tetibe semakin hangat chatters cerita pasal rini..attitude dia dan terus meleret kpd trend pemakaian tudung..

    kemudia...aku terkejut dgn msj suoburuk...heran gak...apesal dia ni jauh meleret kaitkan pesal?ape motif dia?adakah nk tunjukkan kelemahan dari segi pendidikan/pengetahuan agama pesal?adakah nk bgtau pd umum tunang pesal x pakai tudung?adakah dia nk tunjukkan dia berilmu tinggi?wajarkah hantar msj begitu kat siaran @15;siaran HIBURAN interaktif terkini?

    klau setakat tunang apelah sgt tanggungjawabnya?klaulah ikatan pertunangan ni dh d'wajibkan menjalankan tanggungjawab sepertimana suami/isteri yg sah..aku rase bkn setakat dh ramai yg tinggal sebumbung..malah dh ade anak sblom bernikah.so simple to understand...org yg tinggi pendidikan agam pon paham...ikatan pertunangan tu ape...?

    selepas aku tngok melodi aku tukar lagi ch@15..ingat dh habis cerita pasal tudung & tanggungjawab...laaa rupenye masih lagiiii...seronok gak bile ramai yg bekap pesal..bile nadeen msk..suoburuk terus angkat bendera putih..tapi lepas tu dia putar belit...hakhakhak...
    aku rase dia ni bkn setakat penSAIKO tapi peMUTAR BELIT baaaaikkk punyeeee...ape guna ilmu tinggi kalu d'selaputi dgn sifat riak & takabur?

    suoburuk lulusan uni.al-azhar?mazhab ape dia ikiut?kitab mana dia baca?dia x rujuk ngan ust.ravi...dato dr.fatima al-zahra..dato ismail kamus..dato harun din...ust.asri (rabbani)?
    Anonymous said...
    suciteragung....

    errrr...lupe letak nicname kat atas tadiii..

    aiyeeeeeeeemmmmmm soriiiiii
    bebek said...
    happy besday Pesal....... semoga terus mewarnai alam chatting di karpet @ 15........ bersama2 Mat Dehe... hehehehe
    AZREEZA said...
    xpayah letak namapun xpe....dah boleh teka dah sapa punya komen...hhhmmm....macehh...
    NeoFahri said...
    Selamat ulang tahuuuunnnn sayaaaaangg (ala2 melodi kumpulan LNJ) wakaka
    PeXXaL said...
    Suciteragung- yg uni al-azhar tu bukan suoburok la. haku menyindir org lain time tu.

    Azreeza- itu ler pasal, lenkali tayah letak nama.. dah tau siapa.. kakaka

    NeoFahri- Geli haku weii..

    Bebek- makasehhh
    kakjahku said...
    bila nk update blog??
    AZREEZA said...
    PESAL....mana pic kenduri maikel owen....ngko pegi x kt rumah dia aritu...macehh..
    PeXXaL said...
    kakJAHku- weii tunggu la bile haku ade benda nak cite.

    AZREEZA- Haku x pegi lagi kenduri kt Perak tu. Bulan 4 laa kendurinyee...
    enji said...
    samat hari tua..besday anda sehari seblom koci rupenye...
    AZREEZA said...
    laaa....bulan 4 ke.....ehhh skang bukan dh bulan 4 ke....hikkk...toinkk....toinkk..
    Anonymous said...
    epy belated bday abg pesal..dah tue ni kne pgl abg.. =) moge pjg umr dan murah rezeki...cpt kawen!!nk mam nsik minyak!!! =) ~aira

Post a Comment