Sunday, March 22, 2009

Difference Between Up & Down

Assalamualaikum wbt.
.
Captain's Log 22nd March 2009.
.
Okeh.. nak cite sikit pasal konsert ke-2 AF7 yg haku pegi semalam. Haku sebagai penonton yg "kepenatan" sbb baru balik men bola di waktu petang tu, so haku xde laa expect benda2 magik or benda2 yg best sangat utk konsert kali. Just nak datang konsert utk hiburkan hati di samping nk tgk jugak LIVE concert utk AF7. Kire nye nak merasa laa jugak kan.
.
Haku x kisah kalo ade kecacatan2 dari segi audio ke video ke.. sbb haku rase team2 production ni pun kompem laa taknak mistake2 audio or video ni jugak. Diorang dah try sedaya upaya diorang utk kasi everything dari segi sistem utk jadi perfect. Setakat cacat sikit, bunyi ke laut, mic malfunction sikit tu biasa la.
.
Tapi haku nak sentuh pasal kecacatan bodoh, yg boleh buat malu besar, yg boleh jadi "taboo" utk AF kali ni. Yang haku rase ditimbulkan oleh org yg x nak amik tau pun or tak concern or memang jenis tak tau ape. Tapi org inilah yg memberikan arahan.
.
Utk pembuka selera, sila lihat gambar di bawah ni.
.

Gambar ni adalah hasil ketidak puas hatian haku masa konsert semalam. Haku search google utk LOSER SIGN, & inilah hasil nye. Kenapa haku search google utk Loser Sign ni?
.
Ya sebab mase konsert semalam, satu dewan buat Loser Sign ni sambil bersorak Akademi Fantasia!
Haku tatau laa jika ini adalah gimik utk Konsert ke-2 atau tak, tapi itulah yg berlaku. Seorang staff production tampil di atas pentas memberikan arahan kepada penonton2 sebelum konsert bermula. Mamat ni haku biasa nampak laa... Masa Raja Lawak aritu pun dia ade gak. Dia la mamat yg paling lantang bersuara bab2 nak kecohkan keadaan, bab2 suruh penonton tepuk kuat2 pun dia jugak lah.
.
So arahan yg diberikan adalah supaya penonton semua menyambut dengan sorakan "fantasia!" sambil menunjukkan "loser sign" tersebut, setiap kali AC Mizal menyebut perkataan "Akademi". Takde pulak yg membantah or terpinga-pinga. Semua ikut aje. Haku pulak mcm biasa laa. perati aje.
.

Maka satu Malaysia lah nampak di kaca tv, tatkala AC menyebut "akademi" je, semua penonton menyambut dengan "fantasia!" ... sambil menunjuk "loser sign" itu. Dan yg paling best nye, perkara tersebut dilakukan berulang kali sehinggalah abis konsert. Budak2 "FERATIK" or "FANTASTIK" yg terkinja2 kt depan stage tu laa paling semangat tunjuk loser sign tu.
.
Dalam hati haku cuma... "Adoiiiii"
.
p/s: Utk brader yg bagi arahan tu: Haku paham kalo "maybe" laa ko terlupa nak terbalikkan "loser sign" tu menjadi No.7. Tapi ko patut concern laa benda2 cemtu kan. LIVE tu beb...
.
.
.

23 Comments:

  1. no life said...
    wakakakaka...say AKADEMI....((tunjukkan sign plis))
    ponggetz said...
    kalo aku tgk kan sign jari tgh2 je bleh tak?? ahaks..
    ponggetz said...
    kalo aku tnjk kan sign jari tgh2 je bleh tak?? ahaks.
    ponggetz said...
    kalo aku tnjk kan sign jari tgh2 je bleh tak?? ahaks.
    PeXXaL said...
    woit sekali taip aje sudah ler.. sampai 3 kali. x penat ke? hahaa
    Anonymous said...
    akibat belajar tak abih kakakaka..
    ponggetz said...
    sib baik aku xanta 10 kali..huahuahua..pesal, apa cer?? xkeje ke?
    ponggetz said...
    sib baik aku xanta 10 kali..huahuahua..pesal, apa cer?? xkeje ke?
    ponggetz said...
    bkn slh aku weii..aku enter skali msk 2 kali..hahaha
    que_sambung said...
    kalo haku tak hingin nyer haku nak ngadap kunsert bangang nie..baik men snuker ade gak pekdah..beriadah bersama teman2..hahahaa
    AZREEZA said...
    hahaha......no komen...sbb haku dh xamek pot psl af ni selepas af4...
    Nak loser ke....nak better ke....lantak le...

    senyum sokmolah....
    SwapNAVY said...
    x abis cerita af nie.....apa ada kisah tentangnyer..
    NeoFahri said...
    Pesal, kalo nak wat angka 7 kena guna tangan kiri..so kalo guna tgn kanan jadik 7 terbalik..haha just my two cents..
    missB ;p said...
    muahahaha..nw dats hilarious..a top seller indeed *lol*
    kakMayabb said...
    pls check yr email..tq
    kucinsiam said...
    =senyum=
    PeXXaL said...
    NeoFahri- betul gak tu.. difference between left & right, Up & down laa kan. Tapi mase kt dewan tu ramai yg keluar tangan kanan ler.

    KakMayaBB.. nnt check.

    Kucinsiam- senyum jugak ler
    kucinsiam said...
    assalamualaikum...

    bertambah usia..
    maka makin hampir kita ke DESTINASI..

    Birthday come n go..
    They r not to make anyone older..
    But to make them lots wiser..

    HAPPY BIRTHDAY..
    n may u 4eve b blessed.
    amin.
    AZREEZA said...
    hepi besdey PESAL....
    wish u all d best n gd luck...

    salam...
    zahiera24 said...
    epy belated birthday PESAL...
    moga pjg umo n murah rezki selalu...
    haku taw PESAL salu d tnyer biler nk kawen,moga cpt2 kawennnnnnnn...
    muhehehehek....
    kakjahku said...
    dollah cantek dah xjd tukang suruh org tepuk ni ke??
    Anonymous said...
    huahua...lawok yg ado....
    ak pn tgk gitu2 je af7 ni tp ak taw la mende alah tu simbol af7..
    dan2 yg pegi kunset 2 x skolah..
    bkn lam deri ada tjk cara wat mende 2?
    even ak tgk skali je deri,ak still ingat~
    ~i hate aril especially when he kutuk adam n his song..cess~
    Anonymous said...

Post a Comment