Tuesday, April 7, 2009

Blog Event: Bowling Mini Tournament Siri 1

Assalamualaikum wbt.
.
Captain’s Log 7th April 2009.

.
Berita Sukan
.
Kuala Lumpur, Isnin - Hari ini berlangsung satu kejohanan mini, Pesszo Mini Series Bowling Tournament bertempat di Ampang Superbowl, Summit USJ. Kejohanan ini yg dirancang secara last minit adalah anjuran pesszo.blogspot.com sendiri di mana terdapat ranking yg akan diletakkan di sini dari semasa ke semasa.

Secara khususnya tournament bowling ini mempunyai 3 siri semuanya (dalam planning lagi, haha) , di mana hari ini adalah siri pertama bagi keseluruhan siri2 yg ada. Ini dilakukan supaya peserta2 yg tak dapat hadir pada siri pertama, boleh kejar ranking utk siri ke-2 & ke-3 nanti.
.
Pada awalnya, seramai lebih 50 orang telah diundang untuk memeriahkan bowling mini tournament ini, dengan yuran pendaftaran sebanyak RM30 setiap seorang. Hadiah hanya akan diberikan kepada 3 peserta terbaik sahaja. Antara player2 ternama yg telah dijemput ialah Zulmazran, Shalin Zulkipli, Kenny Cheah, Affendi Julaihi, Kan Hung Meng & lain2 lagi. Tetapi disebabkan keadaan masa & kesibukan kerja masing, hanya 7 orang (termasuk penulis) yg berani sahaja menerima cabaran ini.

Berikut adalah keputusan & ranking Pesszo Blogspot Bowling Mini Tournament.
Ranking Bowling Pesszo.Blogspot.Com Mini Tournament (Siri 1)
1.PIRATE
2.AFIEYZ
3.MADRITZ
4.AE86
5.PESAL
6.DakAtan
7.gsm
8.Boyott
9.MaikelOwan
10.Zulmazran
11.Banofbraders
12.Eddie Bassist
13.MatDehe

14.JimLess

15.SwapNavy
.
Diharapkan utk masa2 akan datang, bertambah-tambah ramai lagi akan turut serta dalam tournament ini. Selain itu, pertandingan2 yg lain seperti Snooker, Futsal & Paintball akan dirancang dari semasa ke semasa.
.
p/s: Sendiri2 buat event, sendiri bayar, sendiri main, sendiri menang. Majulah sukan underground untuk Negara.

26 Comments:

  1. Ponggetz said...
    berani turun penang la..kakaka
    AbdulWaheeD said...
    hahah berjaya haku rebut ranking pesal ni
    waakakakakaka..
    pesal preasure woooo hekhek
    PeXXaL said...
    Ko x bace ke tu? baru Siri 1.. ade 2 siri lagi.. kakakaa
    AbdulWaheeD said...
    wakakakakak..jgn x leh main lg dah ler..next game wakakakaka
    Anonymous said...
    uhukk uhukkk....


    (batok sang juara)
    Anonymous said...
    "benasib baik" yg xtahan tu...
    jari_luka said...
    Sendiri2 buat event, sendiri bayar, sendiri main, sendiri menang. Majulah sukan underground untuk Negara.

    suke haku ngan ayat ko nie..nak tambah sikit jer..'SENDIRI KALAH' huahuahau..
    PeXXaL said...
    rilek2... masing2 ade kelebihan masing2.. kalo kalah kt gelanggang papan.. Tapi kt gelanggang hijau belum tentu lagi.. hahaa
    jari_luka said...
    betul...betulll..(upin & ipin)

    kadang2 kena pandai tarek kastemer weiii..!! hahahahaa

    Tp kt gelanggang hijau belum tentu lagi..(siler set game tu ek..lame benor gasanyer nak cukupkan duit wat beli kayu sendiri) huhuahua
    Dehe said...
    cis kalau aku dtg walau no last sekalipun time tu konpem ranking aku otomatik no 8, tak gitu?
    AZREEZA said...
    apsal Dehe tak dapat nombor 2.....diakan suka nombor 2 tu hahakkk.....tak terer lg la tu...hehe...
    NeoFahri said...
    sedih plak aku baca..cari le sponsor Kedai Beskal Lim dan Kedai TopUp Muthu musti dorang willing nak sponsor..
    PeXXaL said...
    NeoFahri.. setakat ni dah try mintak kedai jersi Uptown utk sponsor sebinier, tapi sampai skang takde khabar berita lagi
    Anonymous said...
    seb bek aku jaoh..
    kalo dekat dah lama join korg...
    huahuahua..

    -penetik pirate..hakhak-
    iLa said...
    dehe pun terer men bowling eh..
    eheks..
    jari_luka said...
    Dehe (penyumbang dana)kalo datang aritukan bez..sekurangnya no 6 dapat gak adiah..huahuahua


    Pesal..nak sponser pun nengok bajet..kalo dah tercapai beli kayu baru ler boley sponser..lalala
    jari_luka said...
    Pesal..pastikan kamis/jumaat nie siapkan gelanggang kapet ijau..bakal2 penyumbang adiah (dehe) pastikan hadir..hek3
    donabez said...
    sniff sniff..
    majulah sukan utk negara!
    akan ku tggu mu kejohanan futsal anjuran pesszo.blogspot.com
    lain sukan aku kurang layan la.
    x menyihatkn bdn lgsg!
    hahaha
    AbdulWaheeD said...
    wakakaka giler la..
    wei dehe slamber je dorg bako2 ko 2 wei,,
    ape lg..

    tp kan korg pasan x..pesal wat tulisan beso kat best of 5 je..
    yg len sume tulisan kecik..
    makna nye yg tulisan kecik 2 mmg makanan ler hekhek
    Anonymous said...
    haku yg juara ni inesen jer..

    p/s: xsangka aku ade penetik...
    best gak jadi juara ni.. haks.
    SwapNAVY said...
    number last pun aku dah tahu sebab,aku selalu menjadi mangsa keadaan..SOBs
    Dak_Atan said...
    janji rangking haku menaik tak ler MENURUN mcm yg no 4 ngan no 5 tu..huahuahua
    Dak_Atan said...
    dehe ko wat ler mini tournament METAL PUZZLE lak..kompem ko ranking no. 1 sampai tua..huahuahua
    AbdulWaheeD said...
    eheh nasib baik je x ramai..
    kalo ramai dah tau dah no bape ntah
    yg no 6 2....point paling cikai 104 je
    wakakakakaaaa
    iLa said...
    sian kat dehe..
    ekekekekeke
    ibuMAI said...
    arituh men boling kat summit
    ngan dak tuh beh gak..
    xder org..
    bula masuk longkang pun x bpe nk segan,
    kekekekek..

Post a Comment