Monday, January 26, 2009

Kenapa haku busy ?

Assalamualaikum wbt.
Captain's log 25th January 2009
Esok Kongsipacai (sebutan yg betul oleh org Melayu), So malam ni ade makan besar. Walopon haku bukan gangster or kongsi gelap cine Papan or anything like it, haku terasa seperti ingin merayakan sekali laa raye cine ni. Epa pun dah kata dia nak masak2 ketam lah, udang lah, spageti lah, tanpa rase malu haku terus pergi ke sana utk menikmati makanan yg disediakan + kene buat keje networking sikit utk pc & laptop kt umah Epa tu (yg akhirnye serupa x jadi ape2 pun, sebab x jadi2 haku nak connect 2 pc tu supaya bleh berinternet serentak). Gambar makanan kt umah dia pun haku x amik sebab semua makanan telah selamat masuk ke perut. (2 round makan: Sekali masa datang, sekali lagi sebelum balik).. memang kenyanggg..
Utk backdated event series, haku rase cukup je laa setakat yg dah dipost tu. Yg lain2 agak kurang ceritanye disebabkan takde gambar or mmg haku malas nak post. Sebenarnye, sepanjang ke"busy"an haku kembali ke skolah; seperti yg diwar warkan aritu ialah sebab haku pegi amik short course yg mahal juga harganye. Duit bonus haku abis kt situ je. Course + Exam & bukan melibatkan keje2 haku di ASTRO ni.
Course haku bermula dari 17hb Disember berakhir pada 26hb Disember, 27hb terus keje sampai 29hb & haku ade mase beberapa hari sahaja utk berpindah ke rumah baru pada 1hb. (skang ni haku menaip di rumah baru laa)... Pastu 5hb pulak haku dah planning utk amik exam bagi course tersebut di atas. Jadi benda2 seperti blog ni terpaksa diabaikan utk seketika laa... So mintak2 di situ cukup lah penjelasan haku. Doakan semoga haku lulus dengan cemerlang course tersebut.
Kenapa haku busy aritu & arini?

1. Aku sibuk berpindah rumah, semua org tau keje pindah rumah mmg leceh. Packing - Angkut - Unpack balik. & keje paling meletihkan ialah MENGANGKUT. Sebab rumah baru haku ni di tingkat 3. Memang letih nak angkut semua benda. Haku ni jenis kalo boleh nak angkut semua, takde nak tinggal or buang ape2. Kalo barang2 yg terlampau lama or dah x guna tu je yg haku betul2 buang. Workstation kt bawah ni pun diubahsuai menggunakan barang2 lama yg masih boleh digunakan lagi. (Paling latest: Haku busy layan movie)

2. Aku busy belajo.. study.. nak amik exam laa katakan. Dulu2 mase zaman blajar kt U taknak belajo rajin2. Padahal mak dah pesan belajo rajin2. Tapi tu ler, manusia ni kalau makin dipesan, makin laa x buat. So, skang ni haku rase insap sikit kalo bab belajo ni. Hidup ibarat roda, sekali kita malas, x semestinya selama nya kita malas... n masa ni ialah turn haku utk jadi rajin... cuma haku akan bersiap sedia bila tiba semula time malas haku.. haha




3. Haku busy main game. Ni salah satu tabiat xleh buang sejak dulu lagi. Gila men game, tapi main x pandai2 gak. PS2 hasil sumbangan ni sebenarnye baru je haku amik dari rumah Epa, sebab Epa pun x reti main PS2 sangat.. so ape lagi, PS2 come to daddy laa.. haha.
Kalo agak2 x puas ati nak lawan Pro Evolution Soccer 2009, boleh datang sini, tapi bawak gamepad sendiri sebab 1 lagi gamepad dah rosak.

Maybe semua chatters or yg bace blog haku ni dah tau yg Mod2 @15 skang ni tinggal berapa kerat aje. 6 org dah berpindah ke department baru termasuk Epa; yg lain2 pulak ialah Dakheart, 5tussy, Frappucinobukit, Hipor & Djeket. Semua ni pompuan. Yg berenti pulak ialah Sbonez & Adjust (ujung bulan ni diorang last). Ini telah menjadikan haku sebagai Mod @15 lelaki paling lama sekali berada di @15. Satu rekod jugaklah, maybe haku akan jadi Mod sampai umor 55tahun. Siapa tahu kan? (tolak Bosensem laa sbb dia lebih bersifat Bos, bukan Mod).

Jadi utk mereka2 yg dah blah... Good luck haku ucapkan dengan karier baru & kerjaya baru yg lebih MANTOP (kata Samsul Ghau2). Kalo korang ade buat silap kt tempat baru & kalau bos baru tanye siapa punye keje ni? Siapa Punye??? korang jawab aje Man Belon yg punye !!!

Selain itu, haku juga telah bertukar shift or jadual keje. Skang ni haku bergandingan dgn CikKipas (nama pena baru dia). Nak kene komen sikit ke? CikKipas ni jenis yg sangat rajin chat sampai haku suruh dia supaya berenti2 or rehat2 sikit chat tu. Antara sebab2 haku soh dia relak2 sikit ialah 1)haku chat sikit aje 2)Nampak mcm dia berusaha sangat laa pulak (walopon ini adalah suatu yg bagus) 3)Takut jari dia patah kalo dia hentam keyboard tu melebihi halaju yg ditetapkan. Apa2 pun cikKipas teruskan aje kerja anda dgn jayanye.

Okeh laa.. tu je dulu utk kali ni. Haku tgh pikir ni nak sambung layan movie ke or nak men PS2 lagi.. ermmm..

10 Comments:

  1. ko jek hebat said...
    sial jek panggil aku bukit..jgn terkenan kat anak ko udah la
    ko jek hebat said...
    sial jek panggil aku bukit..jgn terkenan kat anak ko udah la
    kakjahku said...
    wakakakakakakaka,,,
    cik Frap dah marah tuuuuuuu....
    I miss u Frap...Pesal..ada add blog Frap x...
    Anonymous said...
    kan dah kena SIAL
    Darween said...
    tabes ramai benti..hampir serentak lak tuu..hurmmmm..walopun x pena jumpa,tp "CLOSE"..gud luck utk semua yerr
    PeXXaL said...
    Perghh.. Frapp masuk blog haku tuu..
    PeXXaL said...
    Anonymous ni mcm kenal aje.. kakaka. Mesti pompuan gak ni.. biasa laa tu. Sakit ati ke? haha
    AZREEZA said...
    eehhh.....dictionary kita sama la PESAL hehehe...
    Anonymous said...
    ramai2 cetes @15 tu,suke betul bace azreeza nye msg..n mod fv ciyo n pesal..pesal ni kuat menyakat iye..dah tu degil lak tu..sian ciyo kena hidu bau okok pesal..jgn sampai dah kawin x benti okok dah lah pesal oi..sian ciyo adik akak tu..dah2lah tahankan ego pada yg bazir dan rosak kesihatan ko tu..ko pikir sendirilah pesal..yg akak tahu sekse menerima bau okok tau tak..sian ciyo..jgn ciyo pun sakit gara2 asap okok ko udahlah..maap pesal kalo ko marah..
    AZREEZA said...
    wakakaka.....sapa lak animus ni....apapun tenkiu la sbb suka baca mesej saya...xsangka lak haku ada peminat kt piptin huahuahua....

    Haku senonya blajo dr Pesal cara2 mengecet ni kakaka...Tenkiu Pesal hehe..

Post a Comment