Monday, March 1, 2010

BEBELL MEMBEBEBEBELLLL

Assalamualaikum Wbt.
.
Captain's Log 1 March 2010.
.
Edisi Mengarut Kembali:
.

Benda-Benda Yg Kita Tak Perlu Tahu Pun, Tapi Kita Rasa Macam Nak Ambik Tahu.
.
1.Kenapa sesetengah Note RM50 Tak boleh diterima di mesin deposit tunai? Masuk beberapa kali pun, tetap kene reject. Tapi kalau tukar duit tu kt kedai mamak, elok je tauke tu amik.
.
2.Kenapa bila ada eksiden tepi jalan, trafik jadi slow? Ada free show ke?
.
3.Lalu kat plaza tol, kena bayar RM2.20. Kalau kita bayar RM2.20 dalam bentuk syiling seposen semuanya, jurutol tetap angkat gate tu supaya kita lalu, tanpa jurutol tu kire berapa jumlah sebenar yg kita bagi. Adakah diorang memang tak kira kalau kita buat diorang jadi susah nak mengira?
.
4.Betul ke bila dah kawen, badan naik? Sebab apa agaknya?
.
5.Betul ke kalau makan daging (haiwan darat) + makan udang, ketam ikan (haiwan air); perut kita jadi sebu?
.
6.Setinggi mana pun kita belajar, bila datang krisis, kenapa kita tidak boleh lari dari perangai kebudak-budakan peringkat TABIKA Kemas?
.
7.Kangkung Goreng Belacan mmg sedap, tapi kita pernah check ke ape yg ada dalam rongga batang kangkung tu?
.
8.Sampai bila agaknya @15 boleh bertahan?
.
9.AF8 ni ada Mawi no.2 ke?
.
10.Kenapa korang x pernah jumpa lagi org yg muka sebijik & saling tak tumpah mcm korang? Kenapa selalunya orang lain yg "tolong" jumpa kan?
.
.
.
p/s: Aku rasa nak demam arini.

6 Comments:

  1. qasehadam said...
    pesal nape ko membebel tetiba ni..eh lam btg kangkung tu ade ape..aku pnh dengar gak ade something spesel lam tu.ewww..-jaRaa
    PeXXaL said...
    Jaraa - Saje je tengah takde keje.. hahaa. Mana aku tau dalam batang kangkung ade ape, cuba ko check.
    Sir Copper Jr said...
    demam? udah2 la tu merangkak malam2...
    PeXXaL said...
    Woii.. aku nak "race" dgn ngko ni..
    kucinsiam said...
    =)
    Sir Copper Jr said...
    kamon... dapatkan twincam la baru bleh kejar.. haha

Post a Comment