Tuesday, November 10, 2009

Sampai Esok Pun Tak Abis Kalau Cerita...

Assalamualaikum wbt..
.
Captain's Log 10th Nov 2009..
.
Aku rase pengaruh facebook lebih besar dari blog.. sebab makin hari, blog aku dah makin sunyi. Kalo tak, ade jugak laa masyarakat2 yg masuk kt chatbox sebelah tu.. tiap2 hari ade.. tp skang mungkin 4,5 hari sekali baru ada. Aku baru je abis "bercuti" di PD selama 3 hari. Ada teambuilding utk staff2 Astro. Bagi sesetengah org, benda2 macam ni perlu ada sebagai refreshment utk menyedarkan diri betapa untung jadi warga Astro, di samping menghabiskan bajet2 yg ada ditetapkan utk staff training termasuk aku. 3 hari yg penuh dengan aktiviti & makan...
Jarang2 laa aku dapat makan secara lengkap ni sebenarnye; ada Breakfast, tea break, lunch, tea break lagi, dinner pulak.. supper tengah malam aje takde.. Lain2 pengajaran yg berguna, ialah bagaimana nak paham chatters2 (customer) & mungkin boleh improve bagaimana penggunaan perkataan or ayat yg sesuai semasa bersembang tu. (Dari point of view aku laa...)

.
.
...............................................
Sebelum2 tu mungkin ramai yg "terkujat" dengan pemergian BOSENSEM dari @15. Last day dia hari Jumaat 30hb Okt lepas. Well, utk pengetahuan semua, dia pergi dari @15 utk sesuatu yg lebih baik.. bukan bermakna bekerja di @15 tu x bagus, tapi bile ada yg lebih baik, x salah melompat. Macam naik bas Hop on Hop off laa.. pegi tpt ni x bagus, "melompat" turun laa kt tempat yg depan sikit. (aku x penah pun naik bas tu sebenarnye, aku agak je camtu konsepnye). Apa2 pun kita doakan yg terbaik utk beliau. (masih lagi dalam Astro gak pun)
.
............................................
Sebelum hari last day (hari terakhir hari) BOSENSEM tu, ada laa sedikit jamuan kegembiraan. Bukan maksudnya jamuan utk meraikan hari gembira yg bosensem nak blah.. tp meraikan kemenangan @15 di Interactive TV Award tempoh hari. Ada laa makan2 sikit kt Kafe Batu Keras, Kuala Lumpur. (hard rock cafe). So semua tenaga kerja yg terlibat dengan @15 dijemput laa utk hadir.. Termasuk laa org belakang tabir @15, orang2 kuat, orang2 yg tidak kuat, orang2 yg tengok dari atas aje, orang2 yg tiba2 aje ada, orang2 yg "eh dia ni pun ade terlibat dgn @15 ke?" & Mod2.. Tak semua mod pegi sebab; kalau semua pegi, siapa nak jaga cenel, ye tak.. Selain makan2, aktiviti yg ada ialah bergambar bersama piala kaca yg dimenangi. Memang banyak cap jari kt piala tu.
.
.
...............................................
.
.

Hint:: Kalau nak tengok gambar2 lain.. pegi laa carik kt facebook aku.. Mungkin ada di sana..
.
.

14 Comments:

  1. Anonymous said...
    wahhhhhh..!!!
    baru pestaim dapat tgok mods sumerrrr..!!
    hikhihkikhikhik...

    p/s:sape aku ni..?
    Sir Copper Jr said...
    tu baseer ke tu?
    PeXXaL said...
    Baseer ler tu..
    PeXXaL said...
    Siapa Anonymous? asik bersembunyi di sebalik Tanpa Nama aje..
    Anonymous said...
    pesal.cemaner nak add fb ko eyh??
    =)
    capri said...
    kakakka..
    tu mod sun tb ke ea??
    akakak..
    takan la kot..
    huhuhu
    Anonymous said...
    cetes @15:

    wahhh ensem nye bear nihh..
    tpi abe kumis lagi ensemm..huahuahua
    PeXXaL said...
    Capri- bukan laa, semua tu engineer import dari India punye
    pishangg said...
    gud luck utk bosensem. BOS baruuuu??haha
    Anonymous said...
    Bos baru=PESAL.

    Tahniah PESAL....moga makin murah rezeki....Amin...
    PeXXaL said...
    Bos baru sementara aje...
    capri said...
    import dr india??
    wohh mahap..
    kekeke
    enji said...
    xde pun gmbr aku..sobs!
    PeXXaL said...
    enji, gambar ngko ade dalam global email yg Daphne antar tu

Post a Comment