Sunday, June 21, 2009

FUTSAL MIX KAMPUNG STYLE

Assalamualaikum wbt.
.
Captain's Log 20th June 2009 (Happy Fathers' Day esok)
.
Sedikit update... hari yg meletihkan hari ni. Nak cite sikit aje pasal Acara Futsal Mix yg haku & rakan2 join hari ni. Ketika aku menaip ni, haku sedang melalui 3/4 drpd time frame Keletihan aku.
Semua nya bermula:
Hari Jumaat 19th (1900 - 0700) - Keje
Hari Sabtu 20th (0800 - 1100) - Balik dari keje terus tido
Hari Sabtu 20th (1300 - 1800) - Main Futsal Mix Tournament ni
Hari Sabtu 20th (1900 - 0700) - Keje.
*Sekejap lagi haku flat ler ni.. hahaa
.
Korang pernah main futsal pakai kain sarung? Yang tak penah main futsal langsung, takyah jawab. kompem x penah. So department kami telah dijemput utk menjayakan program Futsal Mix Kampung Style, bertempat di The Challenger, Taman Connaught Cheras, yg dianjurkan oleh geng2 Call Center (haku pun x pasti laa ape nama penuh nye, tp dept customer service laa haku rase). So setelah dipersetujui, kami telah menghantar 2 team; 1 team Kampung Dusun (team aku) & 1 lagi team Billa (geng2 macha). utk semua sekali, tournament ini berjaya mengumpulkan 10 team dari kalangan staff astro, & mewajibkan setiap pemain memakai kain sarung ketika bermain. Lelaki pakai kain pelikat, pompuan pakai kain batik.
*Tapi ade gak macha yg taktau bezakan kain batik dengan kain pelikat.. hahaa.. maybe dia main rembat aje kain jiran sebelah rumah.
.
Fokus kt team Kampung Dusun:
Line up - Pesal (defender/tengah), MaikelOwan(tengah/penyerang), abgKEMAT(goalkeeper/penyerang), Epa(defender), Watie(penyerang) & kak Mazani(penyerang-player import dr Pahang).
.
Kami berjaya melangkah ke Semi-Final, tapi apakan daya, dengan keputusan seri 1-1 & penalti pun seri 3-3, kami kalah pada acara LAMBUNG SYILING.
.
Apa2 pun utk penentuan tpt ke-3 & ke-4, kami berjaya membelasah team lawan dengan skor 11-1, menjadikan kami pemenang mutlak tempat ke-3.
.
Syabas kepada player2 team Kampung Dusun!!!
.
.

.
.
.
Utk gambar2 ketika acara penyampaian hadiah, maybe akan masuk majalah The Content nnt. Tunggu aje laa.. x sempat nak amik gambar bebanyak sebab pokus kt game aje..
.
.
Majulah Sukan Utk Kampung Anda.
.
.

33 Comments:

  1. AZREEZA said...
    wakakakakakakakaaaaa.........buruk giler pakai sarong....kasot ijau lak tuu......ekekekeke...
    SwapNAVY said...
    wakakakakaka..that my coment cara betolll..tapi pesal ko pakai sarung teringat aku kat pak maun cerita Do Re Mi..kakakkakakakaka
    kucinsiam said...
    =)
    PeXXaL said...
    AZREEZA- Kasut hijau? kasut tu laa yg haku suruh org survey kt oversea, sampai skang xde lagi result survey tu.

    Swap- siyes haku x paham ape ko nak ckp ni sebenornye... deyy tambi.. amma gudia ?

    Kucinsiam- :Y
    kucinsiam said...
    ye laahh..
    ye laahh..
    akan diusahakan...

    sowwiee lerr..
    lately kan beri bizi..huks

    =)

    p/s:jgn memalu senaraikan nama pepiyum ituh yerr =)
    PeXXaL said...
    Kucinsiam, dah setel dah pun, kalo tak, takkan ler masuk dalam gambo.. lagi 2 tahun laa beli kasut futsal baru. hahahaks
    kucinsiam said...
    yer ker 2 tawon lagiiiiiiii.....?

    bukan ritu beli berturut2 kerr..?

    u jangaaaann...
    kucin skang bukan kucin yg duluuuuu...
    da ada informer nehhh..

    kikiki....
    NeoFahri said...
    comeynya ko pakai kain tu pesal weh.. ada pakai suar kecik tak kat dalam tu ahaha...
    donabez said...
    kalo aku ler main pkai kaen pelekat, aku wat mcm samping bj melayu je kain pelekat tu sng sket nk gerak2. Mesti org laen tiru care aku lps tu.ahahaa
    Sir Copper Jr said...
    main bola pakai kain ni aku kompius sket..

    kalau org tanye, aku susah nk cakap..
    contoh:

    orang: ko wat ape weh petang smlm?

    aku: main bola..

    orang: ye la tu.. sluar ko kan sume aku pinjam..

    aku: aku main bola pkai kain pelikat ler.

    orang: oo aku paham.. tgh bujang..

    kan?
    AZREEZA said...
    agak2 la kan, siapakah orang yang dimaksudkan oleh Skop ituuuu....hehe...jeng3

    apsal orang tu pinjam semua seluar ngko ehh....konpius japp...ekekeke..
    PeXXaL said...
    SKOP = tengah bujang skang. hahaa.

    Azreeza ni paham ke tak cerita Skop tu agaknye..
    PeXXaL said...
    Donabez - memang itu laa pun caranye.. tapi organizer akan tolak markah kalo kain ko atas paras lutut..
    kucinsiam said...
    abangSKOP 'bujang'??
    paaaaaaatuuuuuutt laaaaaaa....



    errrr..
    patut rajin wat blog=senyum=
    Sir Copper Jr said...
    err saye bujang yek bukan single..
    kawan2 saye pon dah takde yg single agaknye skang ni.. kan pesal kan?
    AZREEZA said...
    ekekekekekeke.....

    =senyum=
    PeXXaL said...
    aah betul tu Sir Copper, kawan2 dah takde mase nak update blog dah skang. Menten 2 post.. kakakaka
    kucinsiam said...
    lalalala....

    (-,-)
    ---
    |
    |
    / \
    cikliena said...
    laaa pesal...sir copper jr ni skopjer rupanya cait...gila dasat citer skopje wakakaka..hai kak AZ :-)
    cikliena said...
    laaa pesal...sir copper jr ni skopjer rupanya cait...gila dasat citer skopje wakakaka..hai kak AZ :-)
    cikliena said...
    laaa pesal...sir copper jr ni skopjer rupanya cait...gila dasat citer skopje wakakaka..hai kak AZ :-)
    cikliena said...
    laaa pesal...sir copper jr ni skopjer rupanya cait...gila dasat citer skopje wakakaka..hai kak AZ :-)
    AZREEZA said...
    banyaknya komen dari cikliena....hehehe....

    abeh laa.....hikkk...
    ibumaisarah said...
    banyak giler kumen
    cikliena di kopi paste..
    ekekekeke..
    Ponggetz said...
    xnk komen pape kali ni..sekian.

    p/s- slamat pengantin br wat dehe.hoh!
    penTazkirah_bebas said...
    samat pantin bawu gak kat Ponggetz dan pasangan...kuikuikui
    Ponggetz said...
    oit,jgn pecah resia aku.. xdapek den nk menggatal lg kang.
    Anonymous said...
    pexxal ko ckp bahasa ape aku tak faham dey maccaha...what u say????
    PeXXaL said...
    gambar dah update.. boleh click link multiply haku tu.
    Anonymous said...
    nampaknye cam pakai kain pelikat buatan Indon je..tapi ok la tu masih leh menang.syabas!
    capri said...
    wakakakakkaa..
    aku bujang gak..
    so aku paham la ape yg cube dikatekan oleh skop tuh..
    huahuahauaha..
    Anonymous said...
    Sori2 kengkawan..bukan haku sengaja send banyak camtu ekeke..tenet tmpt haku ni prob tul. hai kak az, ibumai.
    cikliena said...
    sori2 pesal n kengkawan haku tak sengaja send banyak camtu ekekeke... tenet tampat haku prob. complicated tul nak tulis nih, hai kak az n ibumai.

Post a Comment