Friday, November 21, 2008

Another Sleepy Day

*agak cool gak title haku kali ni..

Assalamualaikum wbt..

Captain's log 21th November 2008...

Hari selasa lepas, balik dari keje.. haku tahan mata sampai tgh hari. Planning nye hari Rabu ade training SMS Lingo.. So hari isnin keje malam, kalo balik pagi tu haku tido.. kompem membuta sampai ke petang. Abistu kalo dah sampai petang haku tido, mcm mane haku nak tido malam tu n bangun pagi esok nye nak pegi training? Baik haku stay berjaga tahan mata sampai petang.. or maybe tido sekejap or bangun awal.. arghh..

Last2 haku stay gak sampai tgh hari gara2 terlayan cite Dark Knight DVD rip yg baru donlod.. layan2 sampai 3/4 cerita je.. tgk jam dah pukul 12tgh hari... terus idea datang kt kepala.

Terus haku mesej Konichi - Ada main ka hari ni bro? - Dia jawab takde, nak balik Kelantan pulak. - So haku teruskan misi yg bermain dlm kepala otak haku - terus mandi dgn harapan mata haku jadi segar - terus idupkan enjin kete - terus bergerak ke Summit Ampang Superbowl, USJ.. hahahaa..

Balik men boling, dalam kul 3 ptg.. sambung jap layan Dark Knight sampai abis.. mata dah mengantuk x hengat.. haku terus masuk tido kul 5 ptg..

Pukul 5 pagi esok nye - Rabu - baru haku bangun, dalam ketiduran semalam.. sebenarnye haku dapat call kata training cancel.. n Maybe sebab tu laa kot haku terus terasa memberontak & meneruskan tido tanpa sebarang kompromi.

Pagi2 pukul 9 Epa dah call soh datang rumah dia.. amik dia & famili pegi settlekan masalah yg sedang mereka alami. Haku bergegas ke Shah Alam - Taman Medan - Shah Alam - Kuala Selangor - Tg Karang - Sungai Besar - Batu 38, Sabak - Rumah Atap Biru - Sungai Besar Stadium - & kembali semula ke Shah Alam tepat jam 10.20mlm. Fuhh.. penuh satu hari ni haku driving aje.. n kembali je ke Shah Alam.. haku terus ajak Epa pegi men boling lagi kali ni kt Carefour, Seri Petaling pulak.. n haku drive lagi.. & hantar dia balik semula ke Shah Alam & haku terus kembali ke Equin Park.. fuhh lagi. Haku rasa kalo haku kire jarak haku drive hari tu, dekat2 350km kot.. mengikut GPS kepala otak haku.

Balik rumah je, layan cite House terLATEST sekali dgn matdehe.. sambil2 tu tengok balik cite Babysitter bile matdehe dah naik bilik dia. Korang patut tgk cite Babysitter ni sbb satu2 nye cite Babysitter yg korang xkan jumpa pun watak Baby yg sepatutnye dijaga tu.. Hairan hairun.. aku masuk tido pukul 5pagi gak, bermakna genap 24jam haku x tido, so haku tido balik..

Pagi tu pukul 10 lak, memang dah ade planning nak pegi Damansara utk Misi Masa Depan. AdjUst dah sampai rumah awal2 lagi.. (sbb keje malam tu), so dia laa tukang kejut haku n matdehe.. kalo tak, bertuah laa nak bangun.. Matdehe jadi driver, So kami bertiga terus pegi sana, booking nama, tanye serba sedikit & balik kul 2 .. pukul 2.30 haku sambung tido utk keje malam.. n haku letey sesangat sampai menyebabkan haku terbangun pukul 7 ptg.. tepat2 masa yg sepatutnye haku berada di opis..

The End... (kompem haku tgh tido masa menaip post ni)

2 Comments:

  1. kakjahku said...
    PESAL..
    ko pegi dgr ceramah cara2 nk jd kaye kee...wahaha..bagos2
    Anonymous said...
    apa daa ko pesal..ngulor je..

Post a Comment