Tuesday, June 17, 2008

Amazing Hunt @15 - Riki2 Carik Makan

Assalamualaikum.. captain's log - 16 June 2008

fuhhh.. agak lama jugak haku x update blog ni.. dah ade karat2 sikit dah timbul kt kiri kanan blog haku ni.. tu belum masuk minah2 jiwang karat lagi. Pengunjung2 pun mesti dah menyampah je nak bukak blog ni.. benda sama je terpampang kt muka depan. MP3 baru2 pun haku x upload dah.. sbb haku sendiri dah lama x dengar lagu2 baru.. So, haku coretkan or conteng aje laa dgn ape2 yg haku terpikir nak tulis sebentar lagi ni.

Okay captain's log lagi.. 14hb lepas.. kami team organizer Amazing Hunt @15 melakukan riki2, or usyar2 tpt penginapan.. di samping riki checkpoint di sepanjang jalan menghala ke Cherating tu.. ramai yg belum tahu, Amazing Hunt @15 tu adalah gabungan event Amazing Race & Treasure Hunt.. 2 in 1. mcm Syampoo gak laa. cuma amazing hunt ni maybe lebih mencabar. Challenge2 di sepanjang jalan tu nanti akan menyumbang sebahagian besar markah nnt. So hunter2 pro yg kata masuk ni kompem menang, sebenarnye anda belum tentu menang lagi.. hekhekhek

Kat bawah ni ade sneak preview sikit tentang tpt penginapan di Cherating nnt. tengok2 laa kot2 tau kt mane tempatnye...


(Pandangan atas dari tempat menginap... sea view tuuu)


(ahli2 commitee sedang berebut bilik mane yg diorang nak tido malam tu)


(jurukamera kami merangkap tukang terjah)



(dalam bilik siap ade meja makan, kitchen kabinet, peti ais, dapur semua)



(adjust bersama hadiah2 yg bakal dimenangi)

Sedikit Info mengenai Amazing Hunt @15 nanti:

1.Jumlah akhir kereta yg berdaftar utk event ni nanti = 43 buah kete.

2.Semua kereta akan flag off dari Astro Bukit Jalil menghala ke checkpoint pertama seawal jam 7 pagi.

3.Klu yg diberi di Astro Bukit Jalil hanya membolehkan peserta utk sampai ke checkpoint 1. Setelah sampai di checkpoint 1, barulah klu utk checkpoint ke-2 akan diberikan. Begitulah seterusnya sampai lah ke Cherating. So kalo ter"miss" satu checkpoint.. azab gak le. So tpt2 checkpoint, nama resort & cabaran2 nye.. still menjadi rahsia. Harap maklum.

4.Hanya 9 jam diberikan utk peserta sampai ke finish point di Cherating.

5.Terdapat lebih 10 cabaran perlu diselesaikan di sepanjang perjalanan ke Cherating itu.

6.Semua peserta adalah chatters berdaftar di @15.

7.Lain2 info akan diupdate kemudian.

okay sekian. Selamat!! majulah lanun utk negara.

4 Comments:

  1. lottery winning numbers said...
    The owner of this blog has a strong personality because it reflects to the blog that he/she made.
    angelina said...
    wohoho!!!xde soklan bocor ke beb?kwn2 pun nak bekire ke?
    PeXXaL said...
    nak kalo.. bayar lebih sikit.. hahak
    Anonymous said...
    kan aku dah kate.. blog ni mesti bersawang punyer kikiki... - KOMOKO

Post a Comment