Friday, October 17, 2008

OPEN HOUSE! Lagi & Lagi!!

Assalamualaikum wbt..

Aku cuba seberapa kerap la post something kt sini... mane tau kot2 masih ade follower yg sekali sekala bertapak kt sini.. Lagi pun tgk mod2 lain skang ni rancak gak woo buat blog... paling unbelievable ialah sue a.k.a 5tussy laa. Diam2 mcm tu pun ade gak idea dia utk menulis. Maybe sebelum ni aku underestimate or underated dia sikit2 laa.. tp syabas, TWO THUMBS UP! Mcm Frapp yg 1 geng dgn Sue tu haku tau laa sbb ape dia buat blog pun, ape lagi kalo bukan kisah kehidupan wanita jadian meriahuoll. haha.. Ramai lagi yg ade blog secara sembunyi2 ni.. tp haku tau tunang haku KOMPEM belum ade blog lagi sbb dia lebih suka membaca dari mengarang. huhuhuk

Ape2 pun on to the main course terus..

Captain's Log.. 17hb Oktober 2008...

Hari ni hari ke 17 umat Islam beraya... n weekend ni mmg banyak undangan2 Open House a.k.a Rumah Terbuka. Sebenarnye yg paling best pasal Open House ni x lain & x bukan ialah MAKAN FREE. Dan sesetengah yg buat open house ni maybe akan jamu makanan ibarat hari pertama raya. Itu yg best nye.. Ketupat rendang kuah kacang kuih muih semuanye ada. Kalo yg advance sikit siap ade mee kari tuuu (setakat ni dah 3 open house aku pegi ade Mee Kari).

(sekadar Gambar Hiasan)

Term Open House ni sebenarnye bukan lah betul2 Open or Terbuka. Bukan nye kita boleh saja2 nak masuk je kalo jiran sebelah rumah buat open house x jemput kita. Kena laa ada undangan gak. Kalo taknak jadi tetamu tak diundang yg agak hina gelarannye tu.. baik jangan le buat cemtu. haha.. x pasal2 je nnt. Biasanye kalo nak tau kita ni sebagai tetamu jemputan ke tak, akan ada lah mesej2 or sms2 jemputan tu.. or kalo nak baik lagi.. yg tukang jemput tu siap call. Itu antara Modus Operandi nye laa.. Tapi kalau sbg contoh si A bagitau si B suruh jemput si C, tu pun boleh diterima jugak.. cuma kurang afdal la kot. Kemungkinan besar ego si C akan menolak jemputan tersebut kalo dia jenis angkuh. Itu memang realiti yg terjadi di kalangan Melayu kita. Tapi kalau si C terus kontek si A, eh betul ke ko ajak aku ni? pastu si A terus setuju.. maka takde masalah laa.. n sebenarnye takde masalah pun, tp haku saje taip benda ni nk bagi nampak panjang sikit post haku.. kakakaka

Okehh.. utk besok n lusa.. 18 & 19 .. kt bawah ni aku tepek jemputan2 yg aku dapat laa..

18hb:
Rumah KakLucy, Ampang - kul 1 start kot
Rumah cEm, Puchong - kul 4 dah start rasenye
Rumah Alwi, Bukit Jalil - start kul 1 gak
Rumah Kenyah Afro, Klang - kul 3 start kot

19hb:
Open House Ansara Jasin batch 96/97 kt Satay Kajang. - kul 2.30ptg
Open House budak sekolah Jasin merangkap UTP student gak kt Putrajaya- kul 2 - 6ptg
Rumah Mamareen, Equin Park je - start kul 1.

Agak banyak jugakkan? utk jadual keje aku pulak, Sabtu malam aku cuti.. Ahad malam baru aku keje. Tp yg mungkin menjadi sebab aku x pergi beberapa jemputan Open House tu nanti ialah; Hari Sabtu 18hb tu aku ada Futsal Tournament kt SP Ampang start kul 8 pagi sampai 6ptg.

Hari Ahad 19hb tu pulak aku ade First Club Aman League Match kt Padang PULAPOL kul 2.30ptg. Memang agak sukar nak buat keputusan... tp aku attach dgn ASTRO kan, so haku terpaksa dulukan ASTRO laa.. x kisah laa pasal keje ke pasal men bola ke.. Tp kalo sempat, aku pergi semua open house di atas ye.. akan ku belah badan ku nnt utk dibahagi sama rata.. kakakkaka..

Kepada semua, jangan lupa lak 25 & 26 minggu depan.. kompomm org berlumba2 buat open house sbb nak abis raye dah.. So, sesiapa yg ada masa terluang tu.. boleh laa pegi. Rapatkan silraturrahim sambil kenyangkan perut.

Thanks to all yg invite pegi Open House korang... Kalo nak harapkan haku buat Open House, Open House kt mamak je laa jawabnye.. ade mee kari gak. huhuhuk

Adios...

2 Comments:

  1. el said...
    aku x de blog la pesal giler...
    sue said...
    unbeliveable eh.. muehehehe

Post a Comment